Bëni kujdes nga njerëzit që e pijnë kafen pa sheqer, studimi i fundit i nxjerr zbuluar

9 muaj më parë
Bëni kujdes nga njerëzit që e pijnë kafen pa sheqer, studimi i fundit i nxjerr zbuluar

Pirja e kafesë në mëngjes është një zakon për shumë njerëz. Aq sa shumë prej nesh nuk mund të bëjmë asgjë pa pirë kafen më parë.

Kafja është shndërruar në një zakon të mëngjesit dhe në një shoqërues shumë të mirë gjatë gjithë ditës për shumë persona.

Ka njerëz të cilët nuk e fillojnë dot ditën pa konsumuar një filxhan kafe. Sipas një studimi austriak, preferenca e kafesë ka lidhje me karakteristika të caktuara psikologjike.

Kështu, sipas studimit, personat që pëlqejnë kafe të ëmbël zakonisht janë miqësorë dhe të sjellshëm. Nëse ju jeni një njeri që pëlqeni të konsumoni kafen e hidhur, pra kafen e pastër, bazuar në rezultatet e studimit, këtë kafe më së shumti e kanë pëlqyer njerëzit me tendenca të psikopatëve dhe sadistët.

Ekspertët kryen një studim mbi 170.000 britanikë të shëndetshëm në të 50-at dhe analizuan zakonet e tyre të pirjes së kafesë.

Ata i ndanë njerëzit në kategori: ata që pinë kafe të ëmbël, ata që pinë kafe pa sheqer dhe ata që nuk e pinë.Ata zbuluan se pirja e dy deri në katër filxhanë kafe në ditë ishte alternativa më e mirë, pavarësisht nëse përdornin sheqer në kafe apo jo.