“Bosi” i Liverpool, asist tifozëve kuqezi: “Kam lexuar mbi Redbird-Milan, uroj të bëhet sepse ata…”

1 vit më parë
“Bosi” i Liverpool, asist tifozëve kuqezi: “Kam lexuar mbi Redbird-Milan, uroj të bëhet sepse ata…”

Milani është gati të ndryshojë pronësinë. Firmat ligjore të Elliott dhe RedBird kanë finalizuar kontaktet dhe dorëzimi është i pashmangshëm: Gerry Cardinale do të bëhet aksionari kryesor i klubit, ndërsa Elliott do të mbetet me një pakicë aksionesh që do t’i lejojë atij të qëndrojë në bordin e drejtorëve të Milanit.

Kryetari i Liverpool, Tom Werner, foli ekskluzivisht për mikrofonat e Liverpool Echo në një intervistë interesante teksa iu afrua shumë temave, duke përfshirë partnerët e FSG (Fenway Sports Group, pronarët e Liverpool): RedBird Capital Partners që po përpiqen të blejnë klubin AC Milan.

Ja fjalët e tij: “RedBird janë një grup individësh për të cilët kam qenë i vetëdijshëm, miqësor dhe i respektuar për dy dekada, dhe Gerry Cardinale, i cili është partneri menaxhues.

Ata bëjnë një sërë projektesh më vete, përveç investimit në Fenway Sports Group dhe ne do të punojmë së bashku në projektet e ardhshme. Ata kanë qenë një mundësi e shkëlqyer dhe na kanë sjellë një sërë idesh.”

Tom Werner shtoi: “Ne u jemi borxhli atyre sepse së fundmi kemi blerë Springhill Entertainment me ta, një kompani në pronësi të LeBron James dhe Maverick Carter, dhe ata janë shumë të mençur në vetvete.

Unë nuk di asgjë më shumë se çfarë thuhet në gazeta, por e di se ata po kërkojnë të blejnë AC Milan. Ata janë shumë të etur për të investuar në sport dhe kjo do t’i beje shume mire futbollit. Vertet qe jane gjeniale ne menaxhimin e tyre”.