Bota në panik total, Putini merr vendimin që ndryshon fatet e historisë! Rusia në këmbë

3 muaj më parë
Bota në panik total, Putini merr vendimin që ndryshon fatet e historisë! Rusia në këmbë

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka bërë lëvizjen e radhës . Ai njoftoi mëngjesin e së mërkurës mobilizimin e pjesshëm të qytetarëve. Ndërsa mbante një fjalim për qytetarët, ai përmendi po ashtu se “regjimi i Kievit ka në plan të përdorë paisje bërtham)orë” dhe se Rusisë, sipas tij, nuk i mbetet gjë tjetër veçse të reagojë.

Putin ka thënë se vetë Rusia që nuk e ka përjashtuar mundësinë e përdorimit të taktikave bër(thamore. Duket se Putini me këtë lëvizje nis një sfidë të hapur për perëndimin me këtë deklaratë.

Vetë presidenti amerikan Joe Biden i bëri thirrje dy ditë më parë liderit rus që të mos e mendojë të përdorë taktike nukleare apo kimike, pasi jo vetëm që pasojat do të ishin të rënda për vetë Rusinë, por ajo gjithashtu ajo që do të ndodhte do të ishte një ndryshim i botës, që nga L2Botërore.

Frika që Rusia mund të shkojë në përdorimin e taktike bërthamore vjen pasi rusët po përballen me rrethana të pavaforshme në Ukrainë. Sipas ekspertëve, edhe nëse shkon në këtë lëvizje ekstreme, Rusia me shumë gjasa mund të përdorë “gjëra të vogla b**thamore”.

Por pasojat do të ishin shumë të vështira për t’u parashikuar, dhe ka shumë të ngjarë që ato do të ishin shumë të pafavorshme për Rusinë. Si fillim, kjo situatë nga Rusia nuk do të shihej si një shenjë fuqie, por më tepër si një shenjë dobësie ekstreme; si një lëvizje përfundimtare, e dëshpëruar.

Pa harruar këtu se NATO do të ndihej e detyruar të reagonte ndaj një situate të tilla. Ngjarja po merr për keq dhe duket një përsëritje historia e njëjta atmosferë si ajo që krijoi Hitleri para L2B.