CorSera – Maldini kundër Elliott dhe Gazidis: çfarë fshihet pas deklaratave të forta

1 vit më parë
CorSera – Maldini kundër Elliott dhe Gazidis: çfarë fshihet pas deklaratave të forta

Disa deklarata të bëra nga Paolo Maldini në një intervistë dhënë për La Gazzetta dello Sport bënë shumë bujë. Të dy Ivan Gazidis dhe Elliott Management Corporation janë në shënjestër.

Drejtori teknik i Milanit i ankohet drejtorit ekzekutiv dhe pronarëve se nuk u ulën në një tavolinë për të folur për të ardhmen. Si ai ashtu edhe Frederic Massara kanë një kontratë që skadon në qershor të 2022 dhe, sipas tij, nuk ka pasur asnjë konfrontim për të diskutuar mundësinë e vazhdimit të projektit të nisur.

Në mes të gjithë kësaj është edhe ndryshimi i mundshëm i pronësisë, pasi klubi pritet të kalojë së shpejti në duart e RedBird. Corriere della Sera analizoi fjalët e Maldinit dhe shpjegon se ai donte të dinte lëvizjet e RedBird për të kuptuar planet e tyre.

Siç u përmend në intervistë, ai nuk dëshiron të martohet me një projekt jo fitues, synimi i tij është të bëjë Milanin të bëjë një tjetër hap cilësor. Elliott ka preferuar të mos komentojë, për të mos nxitur polemika në një kohë kur ato nuk janë të nevojshme.

Burimi sqaron se megjithatë Maldini është informuar për ndryshimin e pronësisë dhe se ka thënë nga brenda se donte të fliste për kontratën dhe të ardhmen me pronarët e rinj. Drejtori teknik i kuqezinjve do të kishte dashur të ishte më i përfshirë në diskutimet Elliott-RedBird për të ardhmen e Milanit.

Në intervistën për La Gazzetta dello Sport kishte edhe referenca të qarta për buxhetin e reduktuar me të cilin duhej të punonte dhe për nevojën për të bërë disa investime për ta sjellë klubin të konkurrojë në Evropë. Ai tha se për momentin nuk ka mundësi financiare për të bërë kapërcimin në cilësi që ai shpreson.

Nuk është ende e qartë se sa burime do të jenë në dispozicion për merkaton e transferimeve të verës së ardhshme, por Corriere della Sera konfirmon se edhe me kalimin e Milanit te RedBird, linja e qëndrueshmërisë e tërhequr nga Elliott (i cili do të mbetet si aksionar i pakicës) duhet të mbetet. Nëse të ardhurat rriten, do të rriten edhe investimet në blerje.