[DOKUMENTET] San Siro i ri, kostot në detaje: totali rritet në 1.3 miliardë euro!

8 muaj më parë
[DOKUMENTET] San Siro i ri, kostot në detaje: totali rritet në 1.3 miliardë euro!

Sa do t’i kushtojë Milanit dhe Interit ndërtimi i San Siros së re? Në bazë të vlerësimeve më të fundit, dy klubet planifikojnë të investojnë 1 miliard e 294 milionë euro (pa TVSH) për ndërtimin e objektit të ri të qytetit.

Shifra del nga dokumentet zyrtare që Calcio e Finanza ka mundur të shikojë dhe të cilat raportojnë “vlerësimin përmbledhës të shpenzimeve” për ndërtimin e stadiumit të ri, me rreth 62 milionë euro në rritje krahasuar me vlerësimin që daton në vitin 2019.

Burimet e shpenzimeve ndaheshin në thelb në tre: “kostoja e ndërtimit në zonën e San Siros”, “shumat në dispozicion të administratës” dhe “kontributi i kostos së ndërtimit”. Pika e parë është padyshim më me ndikim, sepse ka të bëjë me ndërtimin e stadiumit të ri dhe gjithçka që lidhet me sektorin shumëfunksional, përveç prishjes së stadiumit Meazza.

Në proporcion, Interi dhe Milani planifikojnë të shpenzojnë 1,037 miliardë euro për artikullin e parë (1,036 miliardë euro në vlerësimin e mëparshëm) dhe pak më shumë se 235 milionë euro për të dytin (afërsisht 164 milionë euro në vlerësimin e mëparshëm). Pastaj ka më shumë se 21 milionë euro për kostot e ndërtimit (më shumë se 31 milionë që ishin caktuar ne 2019).

Më poshtë, të gjithë zërat e shpenzimeve në detaje me shumën relative, duke filluar me koston e ndërtimit të zonës San Siro: Ndarja e stadiumit, Energjia elektrike, Ndarje me shumë qëllime, shkaterrimi i stadiumit Meazza. Kosto 1.037, 616, 119 euro.

[DOKUMENTET] San Siro i ri, kostot në detaje: totali rritet në 1.3 miliardë euro!

Në vend të kësaj, më poshtë janë ato që janë riemëruar me kosto të ulët, prandaj shumat në dispozicion të administratës: Shumat bazë, Shpenzimet teknike, Komisionet e konsulencës dhe kontraktimit, Shpenzime të tjera të parashikuara nga specifikimet e veçanta, Te tjera zera. Kosto totale: 235.570.246 euro

[DOKUMENTET] San Siro i ri, kostot në detaje: totali rritet në 1.3 miliardë euro!

Së fundi, shifrat që lidhen me kostot e ndërtimit, si më poshtë: Qendër tregtare, Argëtim, Terziario (shërbimet e tregut’, të tilla si tregtia, bizneset publike, transporti, komunikimet, kredia, sigurimet, shërbimet e pasurive të paluajtshme dhe të biznesit, kërkimi, kujdesi shëndetësor privat) Kosto totale: 21.150.834 euro

[DOKUMENTET] San Siro i ri, kostot në detaje: totali rritet në 1.3 miliardë euro!