Duhet të zgjidhni një letër dhe merr këshilla për të ardhmen

1 vit më parë
Duhet të zgjidhni një letër dhe merr këshilla për të ardhmen

Nr. 1-Ne nuk mund ta kontrollojmë plotësisht jetën tonë dhe të vendosim se çfarë do të ndodhë, por ne mund të vendosim vetë se si të reagojmë në situata të caktuara.

Ndonjëherë ndjenjat si zemërimi apo dëshpërimi ju kufizojnë dhe nuk ju lejojnë të jetoni plotësisht momentin, dhe nga ana tjetër, optimizmi, dashuria dhe besimi ju bëjnë një person më të mirë dhe ju shtyjnë përpara.

Në fund të fundit, mos harroni se vetëm ju vendosni se cilat ndjenja do të mbizotërojnë në mënyrën se si do të përballeni me sfidat e ndryshme të jetës.

Nr. 2 – Si ndiheni tani? Mendja juaj është si një ekran i madh filmi në të cilin projektoni mendimet tuaja. Këto mendime do të gjejnë gjithmonë një mënyrë për t’u shfaqur në realitet.

Nëse mendimet tuaja janë pozitive dhe të mbushura me dashuri, përpiquni të mbani mend para gjumit me mirënjohje për të gjitha gjërat e mira që ju kanë ndodhur gjatë ditës.

Nëse, nga ana tjetër, jeni të trishtuar ose keni pasur përvoja të këqija, përpiquni t’i “rindërtoni” mendimet tuaja ashtu siç do të dëshironit të ndodhnin.

Nr. 3-Ky imazh duhet t’ju kujtojë se çdo ditë mund t’ju bëjë të lumtur. Mos harroni se lumturia nuk varet nga rrethanat, por nga vetja dhe mënyra se si e përjetoni ndryshimin.

A nuk është koha për të qenë të lumtur? A nuk është koha për të ndryshuar mënyrën se si i perceptoni disa gjëra në jetë? Mos harroni se jeta nuk ka të bëjë me probleme, por me sfida.

Pra, në vend që të zhgënjeheni, besoni se çdo ditë e re do të jetë më e mirë se ajo e mëparshme dhe se megjithëse jeta juaj është ajo që po ndodh tani, më e mira nuk ka ardhur ende. /Bota.al/