“E shoh me shumë interes, RedBird sipas meje…” Berlusconi ekspozohet mbi pronësinë e Milanit!

8 muaj më parë
“E shoh me shumë interes, RedBird sipas meje…” Berlusconi ekspozohet mbi pronësinë e Milanit!

RedBird Capital ka marrë zyrtarisht Milanin per rreth 1.2 mld euro dhe sigurisht qe ne klub ka qendruar edhe Elliott si huadhenes per bleresin. Siç pritej, ata po ndërtojnë projektin e nisur nga Elliott Management në vitin 2018 dhe duke ndjekur nje rruge te shendetshme financiare.

Silvio Berlusconi, ish-pronari i klubit, ka shumë respekt për amerikanët. Marrëveshja midis RedBird dhe Elliott u nënshkrua menjëherë pas sezonit 2021/22 dhe marrja në dorëzim u përfundua në fillim të këtij muaji. Në skemën e madhe të gjërave, ndryshimi në pronësi nuk ka ndryshuar shumë pasi tashmë ekziston një projekt fitues.

Silvio Berlusconi, ish-pronari i Milanit, u pyet për pronësinë e re në një intervistë për TeleLombardia. Ai shprehu respekt të madh për RedBird dhe u dërgoi atyre një mesazh motivues për të ardhmen.

“Kam qenë tifoz i Milanit gjatë gjithë jetës sime dhe jam ende i tillë: Milani është gjithmonë në zemrën time. Sot merrem me Monzën, me nostalgji për të kaluarën, por arsyet e dukshme më bëjnë të përmbahem nga hyrja në punët e korporates të Milanit.

Unë e shikoj pronësinë e re me shumë respekt dhe si tifoz i Milanit, mund të shpresoj se ata do ta çojnë Milanin drejt edhe më shumë sukseseve ne te ardhmen e afert”, ka thënë ai ne interviste.

Edhe pse ai bëri një gabim duke shitur Milanin te Yonghong Li (i cili mbeti peng te Elliott dhe u detyrua ta dorezonte klubin te amerikanet, me te cilet ka edhe nje gjyq te hapur), Berlusconi mbetet një nga pronarët më të suksesshëm të klubit në histori. Mendimi i tij, si i tillë, ka shumë rëndësi!