GDS | Mesazhi i Maldinit për Elliott dhe Red Bird: Milanin me vetëm një kusht

1 vit më parë
GDS | Mesazhi i Maldinit për Elliott dhe Red Bird: Milanin me vetëm një kusht

Intervista e dhënë dje për La Gazzetta dello Sport nga Paolo Maldini ngjalli, siç pritej, një valë të bujshme komentesh tek personat e brendshëm pak a shumë të befasuar dhe tifozët pak a shumë optimistë apo pesimistë në varësi të interpretimeve.

Fjalimi i kapitenit historik të kuqezinjve është, në përgjithësi, pozitiv, por përmban një sërë ‘paralajmërimesh’ – të cilave u shtohet edhe rinovimi – për pronësinë (e tanishme dhe të ardhshme) të Milan.

Ambicie – Konsiderata e parë që duhet mbajtur parasysh është se Paolo Maldini është një fitues dhe, si i tillë, punon për një projekt që është gjithashtu fitues; Mesazhi i dërguar pronarëve përmes intervistës me Gazzetta është, pra, një ambicie e fortë:

Ai dëshiron të jetë i sigurt që Milani vazhdon në rrugën e tij të rritjes përmes një strategjie të fortë sportive dhe tregtare për të lejuar klubin të luftojë për të fituar vazhdimisht si në Itali se sa në Evropë; Milani nuk mund të jetë i kënaqur me Scudetton që fitoi këtë vit, por duhet të synojë të hapë një cikël të lavdishëm si ai i lavdive të së shkuarës.

RedBird paralajmerohet – Në fakt, Maldini ka stimuluar – nëse duam të interpretojmë gjithçka në këtë mënyrë – pronësia aktuale dhe te ardhshme(ndoshta) për të kujtuar se Milani me Maldinin mund të ekzistojë vetëm me një kusht!

Projekti duhet të jetë i suksesshëm dhe, për të siguruar që është i tillë, duhet investuar dhe jo thjesht te mirëmbahet skuadra. Është e qartë se si ky vizion mund të gëzojë tifozët: Maldini, në rast rinovimi, do të përfaqësonte garancinë e gares për suksesin e klubit kuqezi.

Megjithatë, duhet lëvizur: jemi pothuajse në qershor dhe, për të ndërtuar ekipin, mbyllja me Red Bird duhet të bëhet shpejt për të mbyllur rinovimin e drejtuesve dhe për t’i bërë negociatat – tashmë të avancuara – efektive (Botman pret) ne merkato.