GDS | Ndodhi në prill, Sporting kishte arritur akord mbi dëmshpërblim të ulët por Leao refuzoi!

2 muaj më parë
GDS | Ndodhi në prill, Sporting kishte arritur akord mbi dëmshpërblim të ulët por Leao refuzoi!

Një marrëveshje u arrit në fillim të këtij viti që do të kishte parë Rafael Leao të paguante një shumë më të ulët kompensimi për Sporting CP si demshperblim, por lojtari e refuzoi atë, pretendon një artikull i shkruar dhe raportuar nga La Gazzetta dello Sport.

Një marrëveshje u arrit në prill në lidhje me shumën e kompensimit që Leao do t’i paguante Sporting CP, përpara se gjykata ta përcaktonte atë gjatë verës per nje shume qe do te prekte bashke me interesat thuajse 20 mln euro.

Sporting CP ishte i lumtur të zgjidhej në bazë të një transaksioni të menjëhershëm prej 14 milionë eurosh, dhe kostoja e kësaj do të ishte paguar gjysmën nga Leao dhe gjysmën nga ish-klubi i tij Lille, i cili nënshkroi anësorin pasi ai u largua nga klubi portugez me prishje kontrate unilaterale.

Megjithatë, zgjidhja nuk mori miratimin e Leaos, i cili nuk pranoi të paguante një pjesë të shumës. Tani, çështja e kompensimit për Sporting CP përfaqëson pengesën më komplekse për rinovimin e tij me Milanin pasi Paolo Maldini nuk ka ndërmend që Milani të marrë pjesë ekonomikisht në këtë çështje.

Sipas asaj që raportoi gazeta sportive A Bola, do të kishte pasur dy takime deri tani për të arritur një marrëveshje që do të kënaqte të dyja palët. Mirëpo, takime që nuk dhanë asnjë rezultat që shpresonte klubi kuqezi.

Kërkesa e presidentit te Sportingut Frederico Varandas, në fakt, mbetet e pandryshuar: rreth 20 milionë euro duhen per te mbyllur kete ceshtje. Leao ka punesuar nje avokat francez qe po meret me ceshtjen e Sporting.

“Nuk kemi pse te paguajme ne Sportingun”, tha Maldini! Ne fakt, oferta e Milanit vlen per rrogen e lojtarit dhe kaq, por nuk mund te paguhen thuajse 10 mln euro te tjera ne forme bonuse per nje futbollist qe ka edhe 2 vite te tjera kontrate dhe nuk eshte ne muajt e fundit…