Habit mësuesja, shkruan në dërrasën e zezë: Edi Rama, nderi i kombit

9 muaj më parë
Habit mësuesja, shkruan në dërrasën e zezë: Edi Rama, nderi i kombit

Nga Ilir ALLKJA – Kush është mësuesja rilindase që Rama e përdori si simbol propagande. Dje kryefjala e mediave u bë një ngjarje që Rama përdori si simbol të një shteti të drejtë dhe demokratik në Kongresin Kombëtar të Arsimit.

Ai tregoi për një mësuese, pa emër, që ishte kontribuese në të gjitha fushatat elektorale të partisë socialiste e cila kishte fituar një punë me kontratë të përhershme në arsim, përmes aplikimit në portalin “Mësues për Shqipërinë”.

Në sallën e mbushur plot me mësues anëtarë të partisë ai përmendi se e kishte kontrolluar gjithë aktivitetin e kësaj patronazhisteje të zellshme e cila kishte punuar lagje më lagje e shtëpi më shtëpi pêr fitoren e partisë socialiste.

Vetë kryeministri deklaroi se ishte interesuar për rastin e saj, për reagimet në rrjetet sociale që shfrynin se ajo po punësohej për qëllime politike, por në fund kishte marrë vesh se ajo e kishte fituar me drejtësi vendin e punës.

Më tej kryeministri përmendi dhjetëra raste mësuesish, infermierësh, mjekësh e punonjës administrate që ishin pushuar nga puna për arsye se kishin shfaqur qëndrime anti-parti, anti-qeveri apo anti-bashki në diskutime me kolegë apo familjarë të tyre.

Kryeministri Rama deklaroi votat në drejtim të paditur do të ndëshkohen mê ashpër ndërsa theksoi se lufta ndaj gjithë atyre që nuk përkrahin qeverisjen e tij do të përshkallëzohet edhe tek fëmijët, të cilët duhet doemos të rriten me dashurinë për udhheqësin.