Ishte një ndër aktoret më të bukura dikur! Sot është 50 vjeçe dhe ndryshimi i saj na lë pa fjalë

6 muaj më parë
Ishte një ndër aktoret më të bukura dikur! Sot është 50 vjeçe dhe ndryshimi i saj na lë pa fjalë

Në vitet e para të demokracisë pati fatin të merrte një ftesë nga shkolla e famshme franceze “Florent” për të bërë një eksperiencë të cilën ia ofroi z.François Florent, krijuesi dhe drejtuesi i të kësaj shkolle franceze e internacionale.

U nis drejt Parisit të famshëm, ku prindërit e saj hynë në borxh për t’i paguar biletën e avionit. Komedia “Edhe ashtu edhe kështu”, me regji dhe skenar të Bujar Kapexhiut.

Nëse e mbani mend, ky film ishte me muzikë të Ardit Gjebresë dhe është prodhuar në vitin 1989 nga “Kinostudio Shqipëria e Re”. Ka qenë një magji për kohën, një kryevepër e vërtetë.

Sesilia Plasari ishte vetëm 23 vjeçe kur luajti në filmin “Edhe kështu edhe ashtu”. Shënonte viti 1989 dhe era e ndryshimeve në bllokun komunist kishte filluar të frynte edhe në Shqipëri.

Me një stil flokësh të rrallë për kohën dhe një fytyrë ëngjellore ajo mahniti shikuesit me pamjen e saj gjatë asaj periudhe, ndoshta nga të paktat bukuri që shqiptarët mundeshin të përballeshin në atë periudhë ku mungonte çdo gjë.

Ajo e ka ndërtuar jetën mes Shqipërisë dhe Francës duke u angazhuar në jetën artistike atje. Sesilia është pak më shumë se 50 vjeç dhe ruan të njëjtën fisnikëri e freski edhe pse vitet kanë kaluar.