Italiania 117 vjece tregon sekretin e jetëgjatësisë dhe i lë të gjithë ‘pa fjalë’

7 muaj më parë
Italiania 117 vjece  tregon sekretin e jetëgjatësisë dhe i lë të gjithë ‘pa fjalë’

Emma Morano ishte njeriu i fundit që përjetoi shekullin e 20-të nga dita e parë deri në ditën e fundit dhe madje edhe më shumë.

Sekreti i një jete të shëndetshme ishte siç tha vetë ajo “jeta pa shqetësim nga burrat”. Ajo jetoi 117 vjet.

Emma Morano jetoi nga 1899 deri më 2017, shumica e kohës në Verbania, jo larg nga Milano. Pra, nëse dikush e di se si të qëndrojë i aftë dhe me të vërtetë të plaket, kjo është ajo.

Megjithatë, cila është sekreti i saj?

Deri kohët e fundit, gruaja më e vjetër në botë ka qenë çelësi i jetës së saj të gjatë dhe të shëndetshme. Në vitet e fundit, Emma Morano nuk kishte një trup të përshtatshëm për të jetuar, kështu që ajo nuk e la apartamentin e saj. Megjithatë, ajo nuk ishte e vetme kishte një kujdestar pleqsh, dhe një mbesë që kishte marrëdhënie shumë të mira me të.