Ja si bëhet leku: Ky djalë ka fituar 280 mijë dollarë duke lëshuar veten me qira

7 muaj më parë
Ja si bëhet leku: Ky djalë ka fituar 280 mijë dollarë duke lëshuar veten me qira

Besojmë se gjithsecili prej jush dëshiron të paguhet për të mos bërë asgjë. Për një burrë në Japoni, ky është realitet dhe madje merr një pagë të rregullt. Shoji Morimoto, i cili jeton në Tokio, jep veten me qira për të shoqëruar njerëzit kudo që ata duan të shkojë.

“Unë huazoj veten dhe praktikisht nuk bëj asgjë. Nuk mund të bëj asgjë tjetër përveçse të ha e të pi dhe t’u përgjigjem pyetjeve shumë të thjeshta që njerëzit më bëjnë”, ka shkruar ai në profilin e tij zyrtar në Twitter.

Deri tani ai ka 250 mijë ndjekës. Aty Morimoto pranon gjithmonë rezervime. Ai njihet si Rental-Mothing-Man në Japoni, paguhet 10,000 jen (rreth 70 dollarë) për rezervim, plus shpenzimet e udhëtimit dhe ushqimit.

Në një intervistë me Reuters, Morimoto tha se ai kishte përfunduar rreth 4,000 detyra gjatë katër viteve të fundit, që arrin në afërsisht 280,000 dollarë sipas normës së tij.

“Detyra ime është të jem kudo që klientët e mi duan të jem dhe të mos bëj asgjë në veçanti”, shprehet ai. Para se të bëhej Rental-Mo-Nothing-Man, Morimoto punonte në një kompani botuese ku shpesh e qortonin se “nuk bëri asgjë”.

“Fillova të pyesja veten se çfarë do të ndodhte nëse do të ofroja aftësinë time për të ‘bërë asgjë’ si një shërbim për klientët,” tha ai për Reuters. “Njerëzit priren të mendojnë se te unë ‘të mos bësh asgjë’ është e vlefshme sepse është e dobishme për të tjerët. Por është mirë të mos bësh asgjë. Njerëzit nuk duhet të jenë të dobishëm në ndonjë mënyrë specifike.”

Ai tha se rreth një në katër klientë të tij ishin klientë të përsëritur, duke përfshirë një që e kishte punësuar atë 270 herë. Aktualisht, Morimoto ka një ose dy klientë në ditë, por para pandemisë, ai do të kishte tre ose katër rezervime në ditë.

Ndërsa disa klientë thjesht duan që Morimoto të sigurojë shoqëri, ai ka pasur gjithashtu kërkesa për të lëvizur në një karrocë një klient. Sidoqoftë, Morimoto ka disa kufij.