Kujdes! Mos i përdorni këto fjalë kur komunikoni në ‘WhatsApp’ llogaria juaj bllokohet

7 muaj më parë
Kujdes! Mos i përdorni këto fjalë kur komunikoni në ‘WhatsApp’ llogaria juaj bllokohet

Whats App është një ndër rrjetet më të përdorura në mbarë botën për të komunikuar. Prej vitesh tash,ë ky aplikacion është bërë pjesë e jetës së secilit prej nesh dhe me kalimin e viteve ky program ka ndryshuar mënyrën se si ne lidhemi me njëri-tjetrin.

Sipas të dhënave ka rreth 2 miliardë përdurorues në mbarë botën dhe gjatë një ditlël ky app gjeneron më shumë se 100 mijë mesazhe.

Siguria dhe anonimiteti
Edhe pse ajo që ndodh në internet duket se mbetet në internet, asgjë nuk mund të jetë më larg nga e vërteta. Një pjesë e madhe e monitorimit kryhet në kërkim të shkeljeve të mundshme, krimeve ose bisedave të papërshtatshme që mund të ngrenë një alarm në sferat më të larta të sigurisë botërore. Kompania bllokoi llogaritë që dërgonin mesazhe masive në të gjitha kontaktet e tyre. Në shumë raste aplikacioni i konsideronte ato si reklama spam.

Platforma e Zuckerberg shpjegon se mesazhet duhet të jenë “për qëllime të ligjshme, të autorizuara dhe të pranueshme”, gjë që nënkupton se përmes mesazheve ata përpiqen të shmangin bisedat që nxisin urrejtje ose diskriminim.

Aplikacioni nuk kontrollon të gjitha bisedat, megjithëse ka disa fjalë që “WhatsApp” nuk i lejon. Termat si ‘pornografia’, ‘pedofilia’ ose disa të ngjashme monitorohen dhe mund të përfshijnë një dënim, si dhe terma që përfshijnë kërcënime, shpifje, frikësim ose ato që nxisin urrejtje.

Shumë nga problemet që hasin këta përdorues janë kur raportohen bisedat e tyre, pikërisht në atë moment aplikacioni vepron dhe mund të bllokojë përkohësisht një numër. Kjo nuk do të thotë se nuk ka blloqe të përhershme, këto ekzistojnë dhe do të thotë që përdoruesi nuk do të mund ta përdorë përsëri aplikacionin me atë numër telefoni.