Liverpool Echo | Gerry Cardinale mori shkas nga projekti “Liverpool” për të kthyer Milanin e Madh! Plani i tij afatgjatë

9 muaj më parë
Liverpool Echo | Gerry Cardinale mori shkas nga projekti “Liverpool” për të kthyer Milanin e Madh! Plani i tij afatgjatë

Nënshkrimi u nënshkrua më 1 qershorin e kaluar dhe shënoi fillimin e procesit të transferimit të pronësisë së Milanit nga fondi Elliott te RedBird Capital Partners, i cili do të përfundojë deri në shtator me mbylljen. Që nga ajo ditë janë bërë hipoteza, sugjerime dhe profeci.

Cardinale foli në ditën e inaugurimit të tij në Casa Milan dhe shpjegoi parimet e tij: vazhdimësi, rritje dhe fitore. Por në praktikë, me çfarë merret RedBird dhe çfarë revolucionesh mund të bëjë në futbollin italian?

Roli i RedBird te Liverpool – Pas hyrjes së Cardinales në skenën e futbollit italian, Liverpool Echo, një nga gazetat kryesore të qytetit anglez, i kushtoi një studim të thelluar modelit FSG, kompanisë që zotëron Liverpool-in, ku RedBird mban rreth 10%.

FGS, e cila, në fakt, nga viti 2010 e deri më sot i ka rikthyer Reds në plan të parë në futbollin ndërkombëtar, ka ndjekur projektin e një kompanie të qëndrueshme që ishte në gjendje të paguante kostot, të fitonte dhe të riinvestonte për të vazhduar fitimin.

Roli i RedBird, i cili hyri në shoqëri në vitin 2021, ka një rol qendror në të gjitha këto. Falë përvojës së saj në botën e sportit amerikan, shumë të zhvilluar nga pikëpamja e të ardhurave për shkak të infrastrukturave dhe menaxhimit të argëtimit rreth eventit, kompania e themeluar nga Cardinale ka rolin e “ndërtuesit të biznesit”.

Në thelb, ajo kërkon mënyra të reja për të rritur flukset hyrëse, duke shfrytëzuar teknologjitë dhe modat apo tendencat e reja në mënyrë që fansi të ketë një ofertë të re dhe origjinale. Në këtë mënyrë arkat mbushen.

Projektet për Milanin: mes stadiumit dhe modës – E forcuar nga përvoja që ata po përjetojnë në qytetin që ngrihet në brigjet e Mersey, gazeta e Liverpool më pas përfundoi analizën e saj të thelluar duke treguar se në cilat fusha Cardinale do të dëshirojë të investojë si pronari i ri i AC Milan.

Së pari është stadiumi. Jo një objekt i thjeshtë, por një i fundit – në stilin e atyre që shihen në Amerikë – që mund të bëhet model dhe referencë për infrastrukturat sportive në Itali. Atëherë RedBird me siguri do të dëshirojë të shfrytëzojë marrëdhënien e ngushtë mes Milanit dhe modës.

Në veçanti, Cardinale do të përpiqet të përgjojë grupe të ndryshme demografike duke shfrytëzuar sa më shumë që të jetë e mundur një tregtim me markën e Milanit: një operacion që do të prekte jo vetëm tifozët, por publikun e gjerë.

Qëllimi është të rritet tërheqja e metropolit dhe markës kuqezi, duke e bërë atë një ikonë të stilit të jetesës. Ajo që nënvizohet është se Caridinale dëshiron të jetë i suksesshëm jo vetëm me emrin e pronës së tij të re, por edhe në terren dhe do të jetë një projekt afatgjatë. Qëllimi, sipas burimeve të Echo, nuk është një fitim i shpejtë, por një investim në mënyrë të tillë që kompania të rritet shpejt dhe në mënyrë të ekuilibruar.