Makina që ecën me ujë është shpikur por askush nuk e prodhon. Fuqitë e naftës e ndalojnë?

6 muaj më parë
Makina që ecën me ujë është shpikur por askush nuk e prodhon. Fuqitë e naftës e ndalojnë?

Ka disa vite që shkencëtari Alaeddin Qassemi, pretendon se ka bërë një shpikje të re; një makinë që funksion vetëm me ujë. Shiko videon.

Në një video të publikuar në Youtube, shkencëtari thotë se makina është në gjendje të mbajë 60 litra ujë dhe mund të udhëtojë derinë 900 km për 10 orë.

Fuqi vjen pasi H2O është e ndarë midis hidrogjenit dhe oksigjenit, të cilat reagojnë kimikisht për të prodhuar energji.

Sipas shpikësit, motori i makinës prodhon avujt e ujit, duke shkaktuar zero ndotje të ajrit. Në video, shkencëtari shfaqet duke pirë ujë dhe më pas furnizon automjetin e tij.

Një litër ujë thuhet se mund të gjenerojë 96 megaxhaul (MD) të energjisë, ndërsa një litër benzinë prodhon vetëm 29 megaxhaul(MD) të energjisë.

Do të ishte fantastike nëse këto makina do të dilnin në treg. Përveç uljes drastike të shpenzimeve, njerëzit do të përfitojnë edhe një mjedis më të pastër.