Milan te RedBird, veprime ligjore kundër Elliott: çfarë po ndodh! “E shiti me dyer të mbyllura…”

3 muaj më parë
Milan te RedBird, veprime ligjore kundër Elliott: çfarë po ndodh! “E shiti me dyer të mbyllura…”

Deri në shtator, klubi AC Milan do të ketë një aksioner të ri të shumicës, përkatësisht RedBird Capital Partners. Pas anashkalimit të negociatave me Investcorp, Elliott Advisors UK Limited gjeti një marrëveshje të kënaqshme me kompaninë amerikane të udhëhequr nga Gerry Cardinale.

Fondi mbrojtës i themeluar nga Paul Singer pritet të mbetet si aksionar i pakicës, duke i dhënë gjithashtu hua pronës së re. Asgjë tronditëse, duke qenë se praktika e kredisë së shitësit nuk është aspak e pazakontë në botën e biznesit.

Në javët në vijim do të kuptohen më mirë disa detaje si për këtë kredi ashtu edhe për aspekte të tjera të operacionit. Nënshkrimi është nënshkruar dhe tani pritet mbyllja. Cardinale ka shpjeguar tashmë se ka plane të mëdha për Milanin dhe tifozët shpresojnë që me pronësinë e re të mund të ëndërrojnë për gola të mëdhenj. Scudetto-ja e fundit nuk duhet të mbetet një rast i izoluar.

Për të penguar marrëveshjen Elliott-RedBird është Blue Skye Financial Partners, e cila zotëron 4.27% të Project RedBlack, kompania që zotëron 100% të Rossoneri Sport Investment sarl, e cila nga ana e saj ka 99, 93% të AC Milan.

Bloomberg raporton se Blue Skye tha se Elliott u zotua ta shesë klubin me dyer të mbyllura, duke shkelur të drejtat e tij të anëtarësimit në pakicë. Ai tani po punon për të ndjekur veprime ligjore në Luksemburg për të anuluar shitjen ose për të marrë dëmshpërblime.

Ai dëshiron të provojë se Elliott “veproi me qëllim të keq ose të mashtruar” duke lëshuar informacione konfidenciale pa miratim dhe pa ndjekur procedurën e duhur. Elliott ka qetësi dhe nuk duket se operacioni me RedBird do të mund të kalojë. Do të shohim në javët në vijim se si do të përfundojë kjo histori.