Milani, aprovohet bilanci! Humbjet reduktohen edhe me -30 milionë euro

2 muaj më parë
Milani, aprovohet bilanci! Humbjet reduktohen edhe me -30 milionë euro

Bordi i Drejtorëve të Milan miratoi sot të dhënat e konsoliduara për vitin e mbyllur më 30 qershor 2022, të cilat do t’i nënshtrohen votimit të Asamblesë së Aksionarëve të planifikuar për në fund të tetorit. Bordi pranoi një tendencë rritjeje të mëtejshme përshpejtuese, e cila çon në një EBITDA pozitive, e cila është domethënëse për sa i përket vlefshmërisë së procesit të rikuperimit dhe rifillimit të ndërmarrë deri më tani nga klubi kuqezi.

Në sezonin 2021/22, të ardhurat u rritën me 14%, duke arritur në 297.7 milionë euro (rezultat shumë afër vlerësimeve të dhjetorit 2021 të Futbollit dhe Financave), krahasuar me 261.1 milionë një vit më parë, si rezultat i një kontributi të konsiderueshëm të të ardhura më të larta nga ndeshjet pas rihapjes së stadiumeve, nga transmetimet pas pjesëmarrjes së skuadrës së Pioli në UEFA Champions League 2021/22, si dhe të ardhura të reja nga sponsorizimi.

Në të njëjtën periudhë, u regjistruan disa artikuj të jashtëzakonshëm, në thelb që i atribuohen çmimeve të Scudetto-s dhe Champions League, si dhe investimeve për forcimin e strukturës së tregtisë elektronike dhe mediave, të cilat çuan në një rritje të kostove.

Gjithsesi, shifrat e konsoliduara të vitit tregojnë një ulje të mëtejshme prej 30 milionë eurosh të reduktimeve të bilancit. Rezultati neto është në fakt negativ për 66.5 milionë euro, krahasuar me 96.4 milionë euro një vit më parë (-194.6 milionë në sezonin 2019/20).

Gjithashtu AC Milan shfrytëzoi rastin për të përfituar nga rivlerësimi kontabël i markës “Milan” në zbatim të Dekretit të Ligjit nr. 104, datë 14 gusht 2020, i konvertuar në ligjin nr. 126, datë 13 tetor 2020, i cili parashikonte, në nenin. 110, mundësia që kompanitë italiane të rivlerësojnë aktivet e tyre dhe investimet e kapitalit të regjistruar në pasqyrat financiare më 31 dhjetor 2019 si dhe, në disa raste (si ai i theksuar këtu), rivlerësimin e aktiveve të pa njohura në pasqyrat financiare në 31 dhjetor 2019, por në çdo rast në pronësi të Kompanisë dhe ligjërisht të mbrojtur në datën e referencës.

Vlerësimi i fundit i përditësuar, që daton në vitin 2005, ishte 35 milionë euro. Sipas studimit të Wepartner nga Prof Angelo Provasoli, vlera e markës Milan tani është rreth 200 milionë euro. Ky vlerësim i ri, megjithëse ndikon në bilanc, nuk ka asnjë ndikim në pasqyrën afatshkurtër të të ardhurave.