Milani “shtrëngohet” prej 3 vitesh, por UEFA e thërret sërish! Scaroni i acaruar: “A shohin andej nga Parisi?!”

8 muaj më parë
Milani “shtrëngohet” prej 3 vitesh, por UEFA e thërret sërish! Scaroni i acaruar: “A shohin andej nga Parisi?!”

Në javët e fundit, pas Scudetto-s dhe historisë së lidhur me rinovimin e Maldinit dhe Massara, takimet që UEFA ka pasur me shumë klube evropiane, përfshirë AC Milan, kanë kaluar disi në heshtje për të vlerësuar rrugën e tyre të virtytshme drejt break-even, sipas asaj që ishte zbukurimi i rregullores së vjetër të Fair Play-it Financiar.

Gjatë tre viteve të fundit, kuqezinjtë kanë pasur një rrugë konsistente me atë që ishte vendosur përpara TAS në Lozanë në Settlement Agreement të nënshkruar në qershor 2019 kur sigurisht u prek pika me e ulet.

Përmirësimet e kontabilitetit kanë qenë të qarta, me një vit e gjysmë epidemie në mes të së cilës të kufizuara të ardhurat, dhe ky aspekt nuk kaloi pa u vënë re në Nyon. Por derisa të ketë një vendim përfundimtar nga UEFA, Milani nuk do të bëjë hapin më të gjatë për sa i përket shpenzimeve.

Kjo sepse rregullorja e re e FPF parashikon një shpenzim të bazuar në margjina për të ardhurat (një pikë tjetër për të cilën klubi po punon shumë për të ngritur ato). Nje shqetesim qe u ngrit edhe nga pronari i ri i Chelsea-t qe tha se smund te shpenzohej shume.

Nga ajo që ka mësuar Milannews, Milani mendon se ka respektuar marrëveshjen me UEFA-n dhe pret një marrëveshje të lehtë zgjidhjeje, me sanksione të kufizuara që nuk ndikojnë shumë as në operacionet e kompanisë në merkato.

Por nuk do te kete as edhe një reduktim të ndjeshëm të organikes që mund të regjistrohet në garat evropiane. Pra, Milani tenton te dale nga vorbulla e UEFA-s edhe pse ka klube te zhytura dhe mbytura qe vazhdojne te mos denohen…

Paris Saint-Germain një protagonist i madh në merkato. Pas rinovimit të Kylian Mbappe-s në tingujt e miliona, klubi francez është në punë për Gianluca Scamacca dhe Renato Sanches. “E vetmja gjë që më intereson mua – tha presidenti kuqezinjve Paolo Scaroni – është e njëjta gjë ne vleresim. Rregullat e Fair Play Financiar, që na kanë goditur duke na penguar të marrim pjesë në kupa, vlejnë për të gjithë. Nëse kjo nuk ndodh, nuk ka gjë më të keqe se drejtësia e padrejtë”.