Ministrja Balluku sapo na dha një lajm që ‘nuk e dinim’

7 muaj më parë
Ministrja Balluku sapo na dha një lajm që ‘nuk e dinim’

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku gjatë një konference për shtyp ditën e sotme ka informuar se Bordi i Transparencës nuk ndikon në çmimin e naftës dhe se ai është për të bërë transparencë publike.

Duke marrë parasysh kritikat e shumta lidhur me vendimet e këtij bordi, ajo ka deklaruar se në fakt Bordi i Transaparencës se çmimi në bursë është ulur ndërsa në Shqipëri është rritur.

“Bordi nuk ndikon në çmimin e naftë, është aty për të bërë transparencë publike. Ne si bord as nuk e rrisim e as nuk e ulim dot çmimin. Në media por edhe nga politikanë ka një abuzim për çmimin e naftës. Flitet që çmimi i naftës ka rënë në bursa, ndërkohë në Shqipëri ngrihet. Fakt që është i rremë.

Çmimi që i referohen zotërinjtë ka të bëjë me çmimin bruto, ndërkohë çmimi që ne i referohemi në Bordin e Transparencës ka të bëjë me çmimin e produktit. Na bëjnë krahasimi me rajonin.

Taksën e qarkullimit në Mal të Zi dhe në Maqedoninë e Veriut e paguajnë në mënyrë të veçantë, ndërkohë që në Shqipëri kjo taks është e përfshirë në çmimin e karburanteve, kjo është diferenca”, tha Balluku në prononcimin për mediet, pas mbledhjes së kabinetit të qeverisë.

Sot u zhvillu ,mbledhja e parë e qeverisë pas pushimeve verore, ku u vendos vazhdimi edhe për tre muaj të tjerë të kompensimit të kompanive të transportit publik me 100 lekë për litër nafte, në mënyrë që të mbrohen qytetarët nga rritja e çmimit të biletës.