Mjeku i talentuar nga Shqipëria zgjidhet drejtor i Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar të Cyrihut

7 muaj më parë
Mjeku i talentuar nga Shqipëria zgjidhet drejtor i Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar të Cyrihut

Ditët e fundit kemi dëgjuar lajme pafund për sportistët tanë, por sporti nuk është e vetmja fushë që po na nderon në sytë e botës.

Së fundmi një lajm shumë i mirë vjen edhe nga fusha e mjekësisë, ku Prof. Omer Xhemali është emëruar si Drejtor i linikës së Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar në Cyrih të Zvicrës, ndërkohë që detyrën e nis në dhjetor të këtij viti.

Prof. Dr. xhemali njihet si mjeku i parë i cili ka arritur të kryejë operacionin e transplantit të zemrës. Ai është me origjinë nga Tetova. Ai ka studiuar dhe specializuar e doktoruar për mjekësi në Gjermani, ku dhe ka punuar disa vite, deri sa ka ardhur për të punuar në Zvicër, në vitin 2009.

Spitali i Qytetit të Cyrihut dhe Spitali Universitar i Cyrihut (USZ) kanë punuar së bashku që nga viti 2015 si pjesë e Aleancës së Kardiokirurgjisë së Cyrihut. Me emërimin e Prof Dr. mjekësor dr H. c. Omer Xhemali si Drejtor i Klinikës së Kardiokirurgjisë në USZ dhe Drejtor i Kardiokirurgjisë Allianz Cyrih, të dy spitalet do të intensifikojnë bashkëpunimin në këtë fushë.

“Ne përgëzojmë Prof. Xhemali për zgjedhjen e tij dhe jemi të bindur se kjo do të forcojë më tej aleancën ekzistuese,” thotë drejtori i spitalit Marc Widmer. Spitali i Qytetit të Cyrihut po i përmbahet mandateve aktuale të performancës në fushën e kardiokirurgjisë.

Prof. Xhemali punon në Spitalin e Qytetit të Cyrihut që nga viti 2009, që nga viti 2018 si mjek kryesor i kardiokirurgjisë. Ai e udhëhoqi dhe e promovoi këtë me shumë sukses. Qendra e Zemrës e Spitalit të Qytetit të Cyrihut është tani një nga klinikat kryesore për kirurgji minimale invazive të zemrës me cilësi të shkëlqyer dhe një strukturë të shkëlqyer trajnimi, thuhet në një komunikatë të Qendrës së Zemrës të Spitalit të Qytetit të Cyrihut.

Në vitin 2007 zgjidhet si autor më i mirë i një pune shkencore në Gjermani, Austri dhe Zvicër, ku edhe merr çmimin “Hans Borst”.

“Unë nuk dua të bëhem hulumtues me famë botërore por dua që pacientëve të mi t`ua ofroj trajtimin më të mirë të mundshëm”, thotë doktori. Por, megjithatë, ai ka dëshmuar se mund të jetë inovativ. Në spitalin ku punon, ai ka praktikuar për herë të parë në Zvicër një metodë të re mjekësore. Pas një operacioni të valvulave të zemrës ai ka arritur ta mbyllë një prerje të vogël në zemër pa përdorur penj”, ishte shprehur prof Xhemali.