“Mos vishni bikinit e shoqeve, mund të mbeteni pa fëmijë”, këshilla e mjekes në Vizion Plus

9 muaj më parë
“Mos vishni bikinit e shoqeve, mund të mbeteni pa fëmijë”, këshilla e mjekes në Vizion Plus

Informacionet bazike për shëndetin nuk janë kurrë të tepërta. Në shoqërinë shqiptare disa tema konsiderohen të vështira për t’u trajtuar në shkolla, madje edhe në familje, por gjërat duhet të ndryshojnë.

Vizion Plus sot ka realizuar një intervistë me një mjeke në kryeqytet, e cila ka treguar një rast domethënës nga një prej pacienteve të saj.

Sipas mjekes, një adoleshente vetëm 16 vjeç ka veshur të brendshmet e një shoqeje dhe ka riskuar shëndetin e saj. Arsyeja ishte se kishte filluar të ndiente lythat dhe mund të mos lindte kurrë fëmijë.

“Kam patur disa raste dhe po ju tregoj një ngjarje konkrete. Një nënë më erdhi me të bijën dhe ishte shumë e shqetësuar. Vajza ishte 16 vjeç. Ajo ishte e virgjër, por ankohej për lytha… nga poshtë”, u shpreh mjekja për Vizion Plus.

“Përderisa nuk kishte kryer kurrë marrëdhënie, e pyeta nëse kishte veshur të brendshmet e dikujt tjetër. Ajo ma aprovoi se e kishte bërë këtë veprim”.

“Për fatin e saj të mirë, problemi shëndetësor u zgjidh, por ajo mund të mos lindte kurrë fëmijë, nëse nuk do ta ndiqte këtë shqetësim. Meraku familjar nuk ka të paguar në të tilla raste”, deklaroi mjekja.