NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë

7 muaj më parë
NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë

 

E treta e vërteta. NASA më në fund ka lëshuar me sukses drejt Hënës raketën e saj Artemis I për të nisur misionin 25 ditor përreth satelitit të vetëm të Tokës.

Raketa më e fuqishme në botë u nis nga baza ajrore hapësinore Kennedy në Florida, pas dy tentativash të dështuara disa muaj më parë.

NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë NASA nis misioni e raketës Artemis në Hënë

Ky udhëtimi konsiderohet si historik dhe ka për qëllim të rikthejë njerëzit në sipërfaqen e Hënës pas më shumë se gjysmë shekulli.

Nëse misioni do të rezultojë i suksesshëm atëherë udhëtimi i parë njerëzor në Hënë nuk do të vonohet përtej vitit 2024. Ndërkohë që plani është për ndërtimin e një qendre të qëndrueshme mbi satelit për të eksploruar më tej kozmosin.