Nëse burri juaj ka këto 9 cilësi bëni mirë ‘të mos e lëshoni nga dora’

7 muaj më parë
Nëse burri juaj ka këto 9 cilësi bëni mirë ‘të mos e lëshoni nga dora’

Shpesh na bëhet pyetja se çfarë na pëlqen tek një mashkull, apo kush do të ishte partneri ideal i jetës. Askush deri më sot nuk ka dhënë një përgjigje të prerë me th*kë, mirëpo së fundmi një shkrim i paraqitur nga Indipendet UK.

Shkolla Ekonomik3 hanken në findalndë ka realizuar një studim ku na tregojnë 9 karakteristikat që e bëjnë një burrë ideal për çdo femër. Nëse i gjeni këto cilësi tek një mashkull thotë studimi, bëni mirë të mos e lëshoni.

Është i zgjuar
Sa më i zgjuar të jetë njeriu, aq më pak ka gjasa që ai të jetë i pabesë. Sipas hulumtimit, meshkujt më inteligjentë kanë më shumë gjasa të martohen dhe të qëndrojnë besnik.

Të bën të qeshësh
Të gjesh dikë me të cilin mund të qeshësh është thelbësore. Në studim ka treguar se meshkujt kanë më shumë gjasa të kenë sukses në një marrëdhënie nëse kanë sens të mirë humori.

E mbështet karrierën tuaj
Burrat ishin një faktor vendimtar në dy të tretat e vendimeve të grave për të lënë punën e tyre sepse ata mendonin se duhet të kujdeseshin për fëmijët e tyre. Edhe kur gratë në studim i përshkruan burrat e tyre si mbështetës, ato zbuluan gjithashtu se burrat refuzuan të ndryshonin oraret e tyre të punës ose të ofronin për të ndihmuar më shumë për t’u kujdesur për fëmijët.

Bën po aq përpjekje sa ju
Të rinjtë marrin më shumë kënaqësi nga marrëdhëniet e tyre shoqërore sesa marrëdhëniet e tyre romantike me gratë. Ndërsa kjo është qartazi qesharake, mbajtja e miqësive tuaja është e rëndësishme. Prandaj, sigurohuni që të jeni me një burrë që jo vetëm dëshiron që ju të gjeni kohë për të parë miqtë tuaj, por gjithashtu përpiqet t’i njohë edhe ata, shkruan abcnews.al.

Është emocionalisht inteligjent
Edhe pse kjo definitivisht nuk është e vërtetë, është e rëndësishme që çdo person në një marrëdhënie të ketë një nivel të caktuar të inteligjencës emocionale. Studimet sugjerojnë se gratë i marrin më shumë në konsideratë pikëpamjet e partnerit sesa burrat, gjë që është thelbësore për një marrëdhënie të shëndetshme.

Respekton mendimet tuaja dhe dëgjon atë që keni për të thënë
Të qenit mendjembyllur nuk është një tipar që është ekskluziv për një gjini të caktuar, por nëse një burrë është i bindur se ka gjithmonë të drejtë dhe nuk do ta marrë parasysh kurrë argumentin tuaj, kjo nuk është një shenjë e mirë. Nëse partneri refuzon mendimin tuaj, kjo mund të jetë një shenjë se ai ka probleme me pushtetin.

Është i gatshëm të sakrifikojë për punën
Marrëdhëniet më të suksesshme nuk ishin për shkak të përputhshmërisë, por për shkak të funksionimit të marrëdhënies. Pra, nëse ju ose partneri juaj po kërkoni gjithmonë gjënë tjetër më të mirë në vend që të angazhoheni për ta bërë lidhjen tuaj të qëndrueshme, mund të mos jetë një shenjë e mirë.

Feston arritjet tuaja
Është e rëndësishme të kesh një partner që feston arritjet e tua. Çiftet që e bënin këtë ishin më të kënaqur me marrëdhëniet e tyre sesa ata që reagonin negativisht ose ishin indiferentë, shkruan abcnews.al.

Ndan vlerat tuaja
Sa më shumë të ngjajnë personalitetet tuaja, aq më shumë ka gjasa që t’u qaseni problemeve në të njëjtën mënyrë. Ju dhe partneri juaj do të keni qasje të ngjashme për çdo gjë, nga shoqërimi në punë, nëse prioritetet tuaja janë të njëjta, dhe kjo ka të ngjarë të çojë në një nivel më të madh respekti për njëri-tjetrin.