Nga 12 mln euro arkëtime në 120 mln euro: Milani dhe Interi drejt dimensionit Europian!

6 muaj më parë
Nga 12 mln euro arkëtime në 120 mln euro: Milani dhe Interi drejt dimensionit Europian!

Milan dhe Inter janë një hap më pranë marrjes së dritës së plotë për projektin e tyre të stadiumit. Shifrat zyrtare për projektin janë publikuar dhe mund të kuptohet pse klubet po bëjnë presion për të.

Debati publik për stadiumin do të fillojë javën e ardhshme dhe rezultati i tij do të vendosë të ardhmen e projektit. Milani dhe Interi duan të fillojnë ndërtimin në vitin 2024 dhe ta inaugurojnë atë në vitin 2027.

Sipas shifrave zyrtare të paraqitura nga klubet, përmes Calcio e Finanza, ata vlerësojnë se stadiumi i ri do të gjenerojë 120.4 milionë euro të ardhura në vit. Burimet e të ardhurave përfshijnë të drejtat e emërtimit, sponsorizimet dhe turnetë/muzetë ndër të tjera.

Është një shumë e rëndësishme veçanërisht duke pasur parasysh që Milani dhe Interi kanë bërë vetëm 12.3 milionë euro të ardhura nga turnetë, muzetë, dyqanet, ngjarjet dhe sponsorizimet në 2018/19.

Këto shifra vijnë nga MI Stadio, e cila është kompania që klubet përdorin për të menaxhuar San Siro. Me pak fjalë, stadiumi i ri do t’i sillte 110 milionë euro shtesë Milanit dhe Interit çdo vit, gjë që të hapë sytë.