Nga Liverpool kanë bindje: “Milani në top të Europës me RedBird, projekti i tij do korri sukses”

8 muaj më parë
Nga Liverpool kanë bindje: “Milani në top të Europës me RedBird, projekti i tij do korri sukses”

Nënshkrimi u bë dhe mbyllja midis RedBird Capital Partners dhe Elliott Advisors do të përfundojë gjithashtu brenda shtatorit. Klubi i AC Milan do të ketë një aksioner të ri të shumicës brenda pak muajsh.

Kompania e investimeve e themeluar nga Gerry Cardinale është tashmë në botën e futbollit, zotëron Toulouse (promovuar në Ligue 1), ka aksione te Malaga dhe zotëron rreth 11% të grupit (Fenway Sports Group) që zotëron Liverpool-in. Ai ka vendosur të marrë hapin duke blerë një nga klubet më të rëndësishme në histori dhe dëshiron ta rikthejë atë në krye të Evropës.

Fitimi i Scudetto-s sezonin e kaluar ishte një hap i rëndësishëm në procesin e rritjes së Djallit, por ne nuk duhet të jemi të kënaqur. Siç deklaroi së fundmi Paolo Maldini, duhet të punojmë me synimin që së shpejti të jemi protagonistë edhe në Champions League.

Liverpool Echo ka analizuar faktin që RedBird ka vendosur të blejë Milanin, duke konfirmuar dëshirën konkrete të Cardinale për ta rikthyer në krye të Europës. Ritheksohet se në krye të listës së detyrave është ndërtimi i një stadiumi të ri, pjesë themelore e projektit. Të kesh një stadium modern është me rëndësi jetike.

Burimi raporton se RedBird synon gjithashtu të shfrytëzojë lidhjen e Milanit me modën për të gjetur mënyra për të rritur të ardhurat e klubit. Ekziston ideja e prodhimit të produkteve me markën AC Milan që mund të tërheqë fansat dhe publikun e gjerë.

Në sezonet e ardhshme, klubi i Cardinale dëshiron të shtyjë për të rritur të ardhurat në Serie A, për ta bërë këtë është e rëndësishme që të krijoje një AC Milan të suksesshëm. Megjithatë, ka edhe kontroll të kostos në plane, kështu që qëndrueshmëria financiare do të mbetet në qendër të projektit. Ai synon të ndiqet njesoj si beri edhe Fenway Sports Group me Liverpool.

Liverpool Echo gjithashtu sqaron se fakti që RedBird ka aksione në FSG nuk përfaqëson një konflikt interesi. UEFA nuk ka asnjë arsye për të ndërhyrë. Burimi shton gjithashtu se investimi i kompanisë së Cardinale në Milano është afatgjatë. Ky nuk është një operacion i kryer për të përfituar shpejt.