Njihuni me kampionin malazez të dembelizmit, fiton para teksa qëndron shtrirë

7 muaj më parë
Njihuni me kampionin malazez të dembelizmit, fiton para teksa qëndron shtrirë

Zarko Pejanoviq nga lagjja Zabjelo në Podgoricë është fitues i garës së 12-të të shtrirë që mbahet tradicionalisht në Mal të Zi në fshatin etno “Mali i Zi” afër Nikshiqit.

Pejanoviq duroi 60 orë shtrirë dhe për përpjekjen e tij fitoi 350 euro, rafting, një fundjavë në fshatin etnik, drekë për dy në një restorant në Podgoricë dhe shumë çmime të tjera nga sponsorët e manifestimit.

“Nuk ishte e vështirë, më besoni, as nuk u ngroha”, ka thënë ai për “ Glas Zabiela ”. “Kur një kompani vjen për të mbështetur konkurrentët, është argëtuese, por gabimi më i madh është kur vjen familja e dikujt. “Kur vijnë anëtarët e familjes së dikujt, është e vështirë të mos ngrihesh,” shpjegoi ai.

Kujtojmë, në finalen e madhe të garës për titullin “përtaci më i madh”, përveç Zharkos, ka garuar edhe Vuk Koljensic i cili ka fituar vendin e dytë.

Gara e pazakontë organizohet për të dymbëdhjetën vit radhazi dhe këtë vit nëntë garues nga Podgorica, Danilovgrad dhe Beogradi u përpoqën të thyejnë rekordin prej 117 orësh shtrirje.

Megjithatë, duket se do të duhet të presim të paktën edhe një vit që dikush të thyejë rekordin që vendosi vitin e kaluar. Dubravka Aleksic nga Podgorica.

VIDEO