PLANI I REDBIRD | Një Milan “global” i stilit Yankees. Projekti i amerikanit Cardinale

1 vit më parë
PLANI I REDBIRD | Një Milan “global” i stilit Yankees. Projekti i amerikanit Cardinale

Një podcast për Il Sole 24 Ore (nëpërmjet MilanNews) që përfshin Marco Fernando, Carlo Festa dhe Marco Valsania u fol për fondin amerikan që janë afër një marrëveshjeje me bashkatdhetarët e tyre Elliott Management për blerjen e kuqezinjve.

Kompania e Gerry Cardinale ka investuar shumë në sport vitet e fundit, duke përfshirë futbollin, basketbollin, futbollin amerikan dhe bejsbollin, kështu që ata kanë përvojë në atë sektor të veçantë ku Investcorp mund të mos kishte.

Synimi i RedBird është të transformojë Milanin nga një klub i thjeshtë futbolli në një kompani globale mediatike që jo vetëm do të fokusohej në atë që ndodh në fushë, por edhe në të drejtat televizive dhe të ardhurat e stadiumit, por do të shfrytëzonte emrin dhe fuqinë e markës së Milanit në të gjitha aspektet.

Veçanërisht në lidhje me të ardhurat ndërkombëtare. Falë punës së bërë nga Elliott gjatë katër viteve të fundit, kuqezinjtë kanë një potencial të jashtëzakonshëm nga pikëpamja ekonomike pasi llogaritë tani janë në rregull pas një politike të saktë mbi shumën e pagave dhe shkurtimet e kostove të panevojshme.

Për më tepër, bisedimet në lidhje me stadiumin e ri kanë nisur, pasi Cardinale do të donte të çonte përpara me atë që mund të ishte një ‘vezë e artë’ dhe një garanci për rritje të ndjeshme të markës së Milanit.

Edicioni i sotëm i La Gazzetta dello Sport i kushton një rubrikë planeve të pronarëve të rinj të mundshëm të Milanit me titull: “Një ngjitje në Evropë. Plani i RedBird: një emër i mrekullueshëm dhe marka e Milanit në stilin Yankees.

Ndryshimi tashmë i afërt i pronësisë dhe mbyllja e negociatave me Elliott – i cili do të mbetet me një pakicë aksionesh – vazhdon të tërheqë shumë vëmendjen e mediave, por RedBird sigurisht duket ambicioz në planet e tyre për kuqezinjtë.

Fondi amerikan synon të rrisë nivelin e Milanit në Evropë dhe ata e shohin klubin si një markë historike dhe prestigjioze të njohur në mbarë botën si New York Yankees e Major League Baseball. Ata do të vazhdojnë në rrugën e ndjekur tashmë nga familja Singer, ndaj nuk do të ketë shpenzime të çmendura, por janë gati të lajmërohen me një blerje të madhe.