Prindërve do u ndalohet t’u japin një “shuplakë” fëmijëve, është e rrezikshme

8 muaj më parë
Prindërve do u ndalohet t’u japin një “shuplakë” fëmijëve, është e rrezikshme

Prindërve do t’u ndalohet t’u “japin” fëmijëve një shuplakë, pasi një studim zbuloi se ndëshkimi fizik çonte në një rrezik të shtuar të ankthit.

Gjashtë në dhjetë australianë kanë thënë se janë goditur të paktën katër herë si fëmijë, sipas një studimi nga Universiteti Katolik Australian.

Studimi zbuloi se femrat që u goditën kur ishin fëmijë kishin 1.8 herë më shumë gjasa të kishin një çrregullim të madh depresiv dhe 2.1 herë të përjetonin ankth.

Drejtori i Institutit të Studimeve për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe profesori i Universitetit Katolik Australian, Daryl Higgins, po udhëheqin nismën që të bëhet i paligjshëm që prindërit të godasin fëmijët e tyre.

Në Australi aktualisht është e ligjshme që prindërit të godasin fëmijët e tyre, por shtete të ndryshme kanë rregulla specifike për këtë çështje.

Në New South Wales, ndëshkimi fizik nuk duhet të jetë i dhimbshëm për më shumë se një moment të shkurtër dhe fëmijët nuk mund të goditen në kokë ose në qafë. /DailyMail, JOQ