Publikohet fotoja historike: Ja si dukej Mbreti dhe Mbretëresha e Shqipërisë gjatë kurorëzimit më 1939

7 muaj më parë
Publikohet fotoja historike: Ja si dukej Mbreti dhe Mbretëresha e Shqipërisë gjatë kurorëzimit më 1939

“Historic Photographs”, një faqe mjaft e ndjekur nga fansat e historisë dhe fotografive të vjetra, së fundmi ka publikuar një fotografi nga ceremonia e kurorëzimit të Viktor Emmanuelit III dhe Elenës si mbret dhe mbretëreshë të Shqipërisë.

“Mbreti Viktor Emmanuel III dhe Mbretëresha Elena gjatë ceremonisë së kurorëzimit të tyre si Mbret dhe Mbretëreshë e Shqipërisë, Pallati Kuirinal, Romë, 1939”, shkruhet në përshkrimin e fotografisë.

Publikohet fotoja historike: Ja si dukej Mbreti dhe Mbretëresha e Shqipërisë gjatë kurorëzimit më 1939

Princesha Elena e Malit të Zi, ose e njohur si Mbretëresha Elena e Italisë ishte e bija e Mbretit Nikollë të Malit të Zi dhe gruas e tij, Milena Vukotiq.

Ajo ishte bashkëshortia e Victor Emmanuelit III të Italisë dhe Mbretëresha e Italisë nga viti 1900 deri në vitin 1946, si dhe dhe Mbretëresha e Shqipërisë nga 1939 deri më 1943. Victor Emmanueli III, ndërkaq, ishte mbreti i fundit i Italisë.

Victor Emmanuel III lindi në Napoli në Mbretërinë e Italisë nga Mbreti Umberto I i Italisë dhe Margherita e Savojës , bashkëshortja e Mbretëreshës . Ai u emërua pas gjyshit të tij, Victor Emmanuel II , Mbreti i Sardenjës dhe më vonë Mbreti i Italisë .

Ndryshe nga djali i kushëririt të tij të parë nga babai, Amedeo 1,98 m i gjatë , Duka i 3-të i Aostës , Victor Emmanuel ishte i shkurtër edhe sipas standardeve të shekullit të 19-të, deri në atë pikë sa sot ai do të dukej i vogël. vetëm 1.53 m i gjatë (pak më shumë se 5 këmbë) .Princi i Napolit .