Rama ia thote në sy Zelenskyt: Njihe Kosovën!

8 muaj më parë
Rama ia thote në sy Zelenskyt: Njihe Kosovën!

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i cili ka zhvilluar ditën e sotme një vizitë në Kiev, teksa ka mbajtur fjalën në konferencën e përbashkët me Presidentin e Ukrainës dhe homologun e tij të Malit të Zi.

Rama ia ka thënë në sy Volodomir Zelensky se ndonëse Ukraina nuk e njeh Kosovën, kjo e fundit ka ndërrmarë të gjitha sanksionet e mundshme kundër Rusisës.

Sipas Ramës ky veprim nga ana e Kosovës tregon mbështetjen që kanë me popullin ukrainas në këtë moment të vështirë.

“Merrni shembull Shqipërinë dhe Serbinë, Malin e Zi dhe Bosnjën, të gjitha janë në mbështetje të plotë në lidhje me situatën aktuale në vendin tuaj.

“Ka dhe një vend të gjatë që Ukrainë ende nuk e ka njohur, Kosova që po bën ekzaktësisht të njëjtën gjë që po bëjnë të gjithë, kështu që ca do të thotë kjo, kjo do të thotë që jemi në një linjë të mirëkrahasuar, besoj fort që është gjëja e duhur për t’u bërë.

Ukraina kërkon, le t’i jepet statusi I vendit kandidat dhe populli I Ukrainës duhet ta dijë tani që në sytë e BE e ardhmja e tyre është në familjen e BE, kjo është ajo që nënkupton”, tha Rama.