San Siro, Bashkia i kërkon Milanit dhe Interit më shumë para: arsyeja!

8 muaj më parë
San Siro, Bashkia i kërkon Milanit dhe Interit më shumë para: arsyeja!

Marrëdhëniet midis dy klubeve kryesore të futbollit milanez dhe bashkisë së Milanos nuk janë saktësisht pozitive qe prej diskutimit stadium. Është e njohur pakënaqësia e Milanit dhe Interit me afatet e zgjatura për ndërtimin e projektit të stadiumit. Dhe tani lind një ceshtje tjetër.

Corriere della Sera sot raportoi se administrata komunale kërkon 1.7 milionë euro për qiranë e San Siros për sezonin 2020/2021. Një kërkesë që vjen pasi Gjykata e Audituesve kishte sulmuar Bashkinë për punimet e mëparshme të objektit sportiv, për të cilat Bashkia u kërkoi dy klubeve 10 milionë euro pa i mare.

Milani dhe Interi paguajnë një tarifë vjetore prej 9.4 milionë për të luajtur në Giuseppe Meazza. Për shkak të urgjencës Covid-19, ata nuk kanë mundur ta shfrytëzojnë plotësisht atë dhe për këtë arsye kanë apeluar në një nen të marrëveshjes që parashikon ulje proporcionale të qirasë nëse ka shkaqe të forcës madhore dhe jo të varur nga koncesionari.

Bashkia e Milanos kishte dhënë një zbritje prej 2.2 milionë për sezonin 2019/2020 dhe 1.9 milionë për atë 2020/2021. Megjithatë, ekipet i konsideruan këto shifra shumë të ulëta në krahasim me dëmin e pësuar gjatë pandemisë dhe kërkuan një rishikim të rastit. Por një lajm negativ ka ardhur nga Palazzo Marino.

Nëse do të jepej një zbritje prej 100 mijë eurosh për vjeljen 2019/2020, kërkohen 1.7 milionë euro për vitin pasardhës. Një pretendim që rrit qiranë vjetore për t’u paguar në 9.2 milionë, pra pothuajse e njëjta shumë paguhet zakonisht për qiranë e San Siros.

Logjika e vendimit do të qëndronte në të ardhurat 2020/2021 të paraqitura nga klubet, por u theksua gjithashtu se rinumërimi u bë pas ndërhyrjes së lartpërmendur nga Gjykata e Audituesve. Drejtuesit e Milanit dhe Interit janë të zhgënjyer, kanë kërkuar një diskutim me Bashkinë për kriteret e miratuara për të kryer llogaritjet. Një tjetër arsye fërkimi mes palëve, pas telenovelës për projektin e stadiumit…