San Siro, Bashkia kërkon 10.7 milionë euro nga Interi dhe Milani: arsyeja

1 vit më parë
San Siro, Bashkia kërkon 10.7 milionë euro nga Interi dhe Milani: arsyeja

Vazhdon të bëjë zhurmë çështja në lidhje me stadiumin San Siro. Debati nuk shuhet dhe tashmë më shumë benzinë ​​po i hedh zjarrit Gjykata e Revizorëve. Dy skuadrat milaneze do të duhet të kompensojnë bashkinë e Milanos për diferencën midis qirasë së paguar për San Siro dhe kostos së bërë në dekadën e fundit për përmirësimin e stadiumit.

Pas disa javësh heshtje për situatën në stadium, tani po diskutojmë sërish për çështjen që shqetëson si Milanin ashtu edhe Interin. Negociatat vazhdojnë, ndonëse ngadalë, për të kuptuar nëse mund të ndërtohet një fabrikë e re dhe në cilën zonë të bëhet një gjë e tillë, ndërkohë dy kompanitë milaneze duhet të përballen me kostot e San Siros.

Sigurisht që në vitet e ardhshme Milani dhe Interi do të vazhdojnë të luajnë në San Siro, por ende nuk e dimë për sa kohë. Dhe faktori që do t’ju tregojmë mund të ndikojë shumë në vendimin për ndërtimin e një stadiumi të ri, ku sigurisht kostot për ndërtimin do të jenë shumë të larta, por të paktën nuk do të ketë probleme borxhi me Bashkinë e Milanos si në këtë rast.

Sipas edicionit të sotëm të Tuttosport, Gjykata e Audituesve ka vendosur që Milani dhe Interi do t’i paguajnë Bashkisë së Milanos një shumë totale prej afërsisht 10.7 milionë euro. Një shpenzim i konsiderueshëm që është i barabartë me diferencën midis qirasë së paguar për San Siro dhe kostos së bërë në dekadën e fundit për përmirësimet e stadiumit.

Ky shpenzim ka qenë dhjetëvjeçar dhe zgjat nga viti 2010 deri në vitin 2020. Kjo është marrëveshja mes komunës dhe dy klubeve. Emmanuel Conte e shpjegoi drejtpërdrejt vlerësuesi i Buxhetit të Palazzo Marino-s gjatë komisionit përgjegjës për këtë çështje. Procedura do të nisë më 1 qershor, kur do te mblidhet kolegji teknik për të zyrtarizuar kërkesën për klubet.

Pra dy kompanitë ende nuk janë njoftuar zyrtarisht. Plani që kjo të mos përsëritet në të ardhmen është ndryshimi i marrëveshjes mes Komunës dhe kompanisë nga dhjetë në pesë vjet. Një situatë që mund të rëndojë edhe më shumë marrëdhëniet mes klubeve dhe Bashkisë.