Sanksione të tjera parashikohen ndaj Milanit? UEFA thërret klubin kuqezi në Nyon!

9 muaj më parë
Sanksione të tjera parashikohen ndaj Milanit? UEFA thërret klubin kuqezi në Nyon!

Ndër çështjet e rëndësishme për t’u trajtuar te Milan është edhe ajo që ka të bëjë me përballjen me UEFA-n. Llogaritë e bilancit janë duke u përmirësuar, por kompania do të përballet me sanksione për mosrespektimin e plotë të Fair Play Financiar.

Kuqezinjtë pritet të nënshkruajnë një marrëveshje marrëveshjeje, por mbetet për t’u parë nëse marrëveshja do të bazohet në rregullat e vjetra apo të reja të Fair Play Financiar.

Gazeta Tuttosport sqaron sot se ka optimizëm për arritjen e marrëveshjes me penallti të lehta. Në Nyon nuk mund të mos marrin parasysh përmirësimet që janë bërë nga pikëpamja e bilancit financiar.

Milani ka nisur një rrugë të virtytshme që sezonet e fundit i ka shtyrë të ulin ndjeshëm detyrimet në bilanc. Viti financiar 2021/2022 duhet të shënojë një humbje prej rreth 50 milionë euro, pra një rënie në krahasim me vitin 96 të një viti më parë. UEFA sigurisht e vlerësoi atë që bëri klubi.

Duhet mbajtur mend se në qershor 2019 Milani kishte rënë dakord të qëndronte jashtë Ligës së Evropës për të shëruar situatën e mëparshme. Kompania erdhi nga detyrime të rënda dhe më pas u fut në një rrugë që mund ta çonte atë drejt qëndrueshmërisë.

Objektivi është një hap larg arritjes, duke qenë se në buxhetin e ardhshëm llogaritë do të jenë edhe më të mira. Takimi i radhës midis AC Milan dhe Trupit të Kontrollit Financiar të Klubeve, organi i UEFA-s që monitoron situatën financiare të klubeve evropiane, duhet të lejojë arritjen e një marrëveshjeje të lehtë zgjidhjeje.

Sanksionet janë të pashmangshme, por ato nuk duhet të jenë veçanërisht të rënda. Djalli është në rrugën e duhur dhe ata e kanë vënë re atë në Nyon. Ka shumë kompani të tjera që duhen ndëshkuar rëndë.