Sherif Mejdani si sot një vit u nda nga jeta, por kënga e tij nuk vdés kurrë!

3 muaj më parë
Sherif Mejdani si sot një vit u nda nga jeta, por kënga e tij nuk vdés kurrë!

Sherif Merdani (Korçë, 14 maj 1940 – 29 gusht 2021) është këngëtar, i përndjekur dhe diplomat shqiptar nga Shqipëria. Si sot një vit më parë ai u nda nga jeta dhe sot ne e përkujtojmë me nderimet më të sinqerta.

Njihet si këngëtar i madh shqiptar i muzikës së lehtë shqipe. Ka kënduar sidomos këngë të kompozuara nga Kastriot Gjini.

Pas Festivalit shumë të bukur të 11-të ai,si edhe disa kolegë të tij, përfundoi në b*rg. Bëri 16 vjet b*rgim.

Në vitet ’90 ka punuar edhe si diplomat në ambasadën shqiptare në Romë.

Një vit më parë më 29 gusht 2021, u nda nga jeta këngëtari Sherfi Merdani (1940 – 2021), e kujtojmë me nderim e respekt

Diskografia
Disa nga këngët e tij të asaj kohe janë:

Kartolina
A do vish sivjet në plazh
Duart e tua (kënduar në festivalin e 11)
Këngë të tjera të Sherif Merdanit
Se kënduam “Let it be”
Simfonia e nënës
Shokë të pandarë
Takim pas vitesh
Sot ora shtatë