Shkolla filloi sot, të dashur prindër 9 këshillat që duhet t’u jepni fëmijëve

6 muaj më parë
Shkolla filloi sot, të dashur prindër 9 këshillat që duhet t’u jepni fëmijëve

Të dashur prindër, Shkolla fillon nesër dhe mirë do ishte të uleshit me fëmijën tuaj për 5 minuta dhe t’i shpjegoni atyre se: 1-Nëse një fëmijë tjetër është shumë i gjatë, shumë i shkurtër, i shëndoshë.

I hollë, ka flokë kaçurrela, të zeza ose të kuqe apo cdo ngjyre tjeter, ka një ngjyrë tjetër lëkure dhe çdo tipar ndryshe nga ato qe shohin me shpesh, nuk duhet të tallen sepse është i barabartë me to.

2-Nuk ka asgjë të keqe të veshësh të njëjtat rroba dhe këpucë çdo ditë. 3- Shpjegojuni atyre se një çantë shpine e përdorur mbart të njëjtat ëndrra si një çantë shpine re!

4-Mos përjashtojnë askënd nga miqësia e tyre sepse janë të ndryshëm ose nëse nuk kanë të njëjtat aftësi si ju. 5-Ndihmojini që të mos fyejnë dhe nënçmojnë të tjerët dhe atë që të tjerët duan, vetëm sepse nuk ndajnë të njëjtën dashuri/mendim.

6-Shpjegojuni atyre se disa sjellje te caktuara te tyre lëndojnë gjithmonë dhe se ata shkojnë në shkollë për të mësuar, jo për të lënduar të tjerët. 7-Mësojini se si të jenë më të mirë, të dashur dhe të respektuar, me ata që rrinë larg grupit të klasës.

8-Mësojini ata të përfshijnë fëmijët që qëndrojnë dhe hane bukën e tyre(ndoshta pa asgjë)ne këmbë, në nje cep të shkollës apo klasës,për mos u parë nga shokët e tyre. 9-Kujtojuni atyre se ka rëndësi shumë komunikimi ,dhe se sjellja e tyre do të ndikojë për një botë më të mirë.