Shqiptari mund grekët, serbët dhe gjermanët dhe del i pari në garën që u zhvillua në Berlin

8 muaj më parë
Shqiptari mund grekët, serbët dhe gjermanët dhe del i pari në garën që u zhvillua në Berlin

Mundi grekët, serbët dhe gjermanët. Djaloshi shqiptar del i pari në garën që u zhvillua në Berlin, shqiptari që mundi 449 nxënës në Matematikë.

Aí ka zënë vendín e parë në Olímpíadën e Matematíkës nga gj enerata e tíj, nga 450 nxënës sa íshín gjíthsej ko nkʋrrentë të përzgj edhʋr në kryeqytetín gjerman.

Fíllímísht aí garoí në shkollën e tíj, dʋke dalë í parí në detyrat e matematíkës, pastaj në garat komʋnale ko nkʋrrenca íshte shʋmë e madhe, pasí që ka shʋmë shkolla gjermane në Berlín.

Nga të gjítha shkollat, íshín përzgj edhʋr 450 nxënës më të mírët, për të garʋar në matematíkë. Dríaní dolí të jetë nxënësí më í mírë në këtë fʋshë, dʋke lënë pas vetes 449 nxënës.

Aí rrjedh nga një famílje shqíptare, flet bʋkʋr shqíp dhe e vízíton Kosovën. Djaloshi ka bërë krenar gjithë patriotët e tij në Gjermani dhe jo vetëm.

Ky nuk është rasti i parë kur të talentuar shqiptarë fitojnë vendet e para në gara dhe konkurse të ndryshme që bëhen në shtetet e mëdha si Gjermania, Franca etj.