Si të matni saktë numrin e unazës tuaj

6 muaj më parë
Si të matni saktë numrin e unazës tuaj

Gëzimet e blerjeve online janë të pafundme në numër. Bëjnë të mundur porositjen e produkteve nga kudo në botë dhe dorëzimin e tyre direkt në pragun tuaj, gjë që është jashtëzakonisht e përshtatshme.

Nëse jeni duke kërkuar të blini një unazë në internet, atëherë është e rëndësishme që të dini madhësinë e unazës tuaj në mënyrë që të mund të merrni atë që të përshtatet mirë pa qenë shumë e ngushtë ose pa rrëshkitur nga gishti.

Për ta bërë këtë, duhet të dini se si të matni madhësinë e unazës në shtëpi. Opsioni 1: Matni madhësinë e unazës me pe. Kjo është ndoshta metoda më e zakonshme e përdorur nga ata që blejnë unaza në internet, kështu që pasi të dini se si të matni madhësinë e unazës me pe, jeni gati të blini.

Filloni duke marrë një copë fije peu dhe një vizore. Nëse nuk keni një fije, mund të përdorni sende të tjera më të zakonshme të një varieteti të ngjashëm, siç është filli dentar.

Merreni këtë element matës rrotullojeni rreth gishtit tuaj. Aty ku pjesa e fijes takohet me veten ndërsa mbështillet rreth gishtit tuaj, përdorni një stilolaps për të bërë një shenjë të dukshme.

Sigurohuni që të mos e tërhiqni peun shumë të ngushtë ndërsa matni, pasi tërheqja mund të bëjë që ai të shtrihet dhe të rezultojë në marrjen e një matjeje të gabuar. Shtrijeni fijen dhe vendoseni mbi një vizore, duke përdorur shenjën që keni bërë si një udhëzues për të parë perimetrin e gishtit tuaj. Tani keni matjet tuaja të unazës.

Opsioni 2: Matni madhësinë e unazës me letër. Nëse për ndonjë arsye, nuk keni një fije peu ose diçka të ngjashme në shtëpi, atëherë mund të përdorni një metodë edhe më të thjeshtë: përdorimin e letrës.

Edhe pse ka një tendencë të jetë pak më pak e saktë se sa do të ishte përdorimi i peut, është ende një metodë e zbatueshme kur bëhet siç duhet. Në thelb, do ta bëni këtë në të njëjtën mënyrë si me peun. Prisni ose grisni një rrip të hollë letre – mundësisht duke e mbajtur bazën e letrës sa më të drejtë që të jetë e mundur – dhe mbështilleni atë rreth bazës së gishtit tuaj.

Përdorni një stilolaps për të bërë një shenjë të dukshme ku letra takohet me veten ndërsa rrotullohet. Më pas, merrni letrën dhe vendoseni pranë një vizoreje, duke shënuar matjet që jep duke përdorur shenjat e stilolapsit që keni bërë.