Skenari i Champions jashtë kufinjve Europianë, reagon Ceferin!

4 ditë më parë
Skenari i Champions jashtë kufinjve Europianë, reagon Ceferin!

Presidenti i UEFA-s, Aleksander Ceferin, ka mohuar zërat se organi qeverisës i futbollit evropian mund të largojë ndeshjet e Ligës së Kampionëve jashtë Evropës. Thashethemet u shfaqën këtë javë, duke sugjeruar se komiteti ekzekutiv i UEFA-s po shqyrtonte opsione të ndryshme për organizimin e ndeshjeve të fazës së grupeve në territore neutrale, si Shtetet e Bashkuara, Kina dhe Lindja e Mesme.

Këto propozime do të jenë në vazhdën e një rinovimi dramatik të kompeticionit nga viti 2024 e në vazhdim, me fazën tipike të grupeve që do të zëvendësohet nga një format i vetëm grupor, me më shumë lojëra të luajtura për çdo klub dhe 36 ekipe pjesëmarrëse.

Por planet për të çuar më tej ndeshjet nuk janë në rendin e ditës, thotë Ceferin, i cili i hodhi poshtë këto mundësi kur iu bë një pyetje në një konferencë për shtyp: “Me gjithë respektin e duhur për mediat, është e pamundur të imagjinohet se mund të dalin lajme të tilla. Nuk e kemi diskutuar kurrë”.

“Papritmas lexuam në disa media se kjo gjë do të ndodhë edhe nëse nuk është diskutuar kurrë. Do të isha i vetëdijshëm nëse do të kishte ndonjë diskutim për mundësinë e luajtjes së ndeshjeve të Champions League jashtë Evropës dhe nuk di asgjë për këtë”, përfundoi presidenti i UEFA-s.