Sportmediaset – Milan, Cardinale gjen një investitor të ri: bisedon me manjatin indian që ka hyrë në NBA

9 muaj më parë
Sportmediaset – Milan, Cardinale gjen një investitor të ri: bisedon me manjatin indian që ka hyrë në NBA

Në të kaluarën ai ishte i interesuar për Chelsea, tani ai është në gjurmët e Milanit. Vivek Yeshwant Ranadivé, një manjat indian i njohur tashmë në botën e sportit si pronar i ekskluzivitetit NBA të Sacramento Kings, do të ishte gati të shkonte në shpëtimin e fondit RedBird, i cili nga marrëveshjet me Elliot në kohën e dorëzimit do të duhet të paguajë 1.2 miliardë euro në arkën e kompanisë së drejtuar nga Paul Singer.

Dhe, për rrjedhojë, deri në mbylljen e akordit ne shtatori 2022. Ka besim, por jo shifra…  Siç mësojmë nga Sportmediaset.it, Gerry Cardinale është në kërkim të investitorëve dhe tashmë ka pasur bisedime me Ranadivé, i cili shpreson të arrijë një marrëveshje së shpejti.

Ende nuk flitet për shifra, por portali siguron se sipërmarrësi i pasur indiano-amerikan do të ishte i vendosur për të ndihmuar RedBird dhe për të ringjallur modelin Sacramento Kings, të blerë në vitin 2013 për 534 milionë dollarë dhe të çuar në një vlerësim prej 2.06 miliardë dollarë. (Të dhënat Sportico).

Manjati amerikano-indian i njohur nga të gjithë për kreativitetin dhe idetë e tij novatore, u largua nga India si djalë me vetëm pesëdhjetë dollarë në xhep, studioi në Kembrixh, Massachusetts dhe bëri pasurinë e tij në botën e teknologjisë, fillimisht me Teknekron dhe më pas me themelimin. e TIBCO në vitin 1997, një kompani e specializuar në prodhimin e softuerëve për fushat e integrimit.

Vitet e fundit ai e ka zhvendosur biznesin e tij në botën e sportit dhe tani, pasi u përpoq pa sukses me Chelsean, ai i ka vënë sytë Milanit. Së bashku me djalin e tij Aneel, ai foli me Kardinalin për të studiuar hyrjen e tij në operacion. Para të freskëta, një ndihmë e rëndësishme për RedBird për të përfunduar marrëveshjen me Elliott. Nga NBA në Serie A, Ranadive është gati për sfidën e tij të re.