Stadiumi i ri, shfaqet data vendimtare!

1 javë më parë
Stadiumi i ri, shfaqet data vendimtare!

Milan dhe Inter kanë bërë përparim në lidhje me projektin e stadiumit të tyre, me situaten aktualisht në lëvizje për debatin publik. Në fakt, duket se është caktuar një datë për nisjen e kësaj të fundit.

Projekti ka qenë në punë prej disa vitesh por pas prezantimit të një botimi të rishikuar së fundmi, Milani dhe Interi arritën të marrin dritën jeshile nga bashkia e qytetit. Ai i është dërguar edhe komisionit kombëtar për debat publik.

Duke folur në asamblenë e Assimpredil Ance, siç citohet nga MilanPress, kryetari i bashkisë së Milanos, Beppe Sala është pyetur për fillimin e debatit publik. Ai konfirmoi se janë në pritje të miratimit nga komisioni.

“Më duket se është 28 shtatori, ne presim konsensusin nga Roma në lidhje me modalitetet e debatit publik dhe projektin që kemi paraqitur”, tha ai. Rezultati i debatit publik do të jetë padyshim vendimtar për projektin dhe klubet nuk janë ende jashtë pyllit.

Projekti përfshin prishjen e plotë të Giuseppe Meazza-s dhe banorët e Milanos mund të jenë kundër kësaj. “San Siro? Nuk do të ishte korrekte të jepja mendimin tim. Është një histori e qytetit të Milanos, komunës dhe tifozëve. Por unë mendoj se një gjë, duhet të jemi serioz.

Fituam Lojërat Olimpike Dimërore duke paraqitur kandidaturën me stadiumin San Siro si teatri i ceremonisë inauguruese, me 80 mijë njerëz dhe një buxhet të konsiderueshëm të ardhurash.

Pastaj secili bën reflektimet e veta, nuk janë as në njërën anë e as në anën tjetër”. Kështu Giovanni Malagò, president i Coni, foli për prishjen e mundshme të San Siros gjatë prezantimit të partneritetit midis Deloitte dhe Fondacionit Milano-Cortina 2026.