Tag Archive: emigrim

Shqipëria ka edhe 15 vite jetë: na janë larguar 6 mijë profesionistë brenda vitit

“Po ikin të gjithë, unë do qendroj këtu, po humbasim familjen”, ekselentja që nuk largohet nga Shqipëria jep mesazhin me vlera

11 Shtator, 2022 6:16 pm Published by

Me mesatare të tre viteve të gjimnazit 10.00 dhe me atë të provimeve të maturës 9.82, Kristel Milo ka zgjedhur të veprojë ndryshe nga bashkëmoshtarët e saj, të vijojë studimet në Shqiperi. Ajo e d se në kushte të tilla shumë nxënës zgjedhin të largohen jashtë falë mesatares së lartë dhe mundësive të shumta duke…

Shqipëria ka edhe 15 vite jetë: na janë larguar 6 mijë profesionistë brenda vitit

Shqipëria ka edhe 15 vite jetë: na janë larguar 6 mijë profesionistë brenda vitit

6 Qershor, 2022 12:57 pm Published by

Fondacioni Europian i Trajnimeve ka realizuar një kërkim në lidhje me profesionistët që po largohen nga Shqipëria për në Gjermani, duke zbrazur tregun e vendit dhe duke plotësuar atë europian. “Përgjatë vitit 2020 kanë ikur 6000 profesionistë. 2000 janë punonjës IT pra Teknologjisë së Informacionit dhe 4000 janë nga punonjës nga sektori i Shëndetësisë, mjekë,…