Tag Archive: fondacion

Shqipëria ka edhe 15 vite jetë: na janë larguar 6 mijë profesionistë brenda vitit

Shqipëria ka edhe 15 vite jetë: na janë larguar 6 mijë profesionistë brenda vitit

6 Qershor, 2022 12:57 pm Published by

Fondacioni Europian i Trajnimeve ka realizuar një kërkim në lidhje me profesionistët që po largohen nga Shqipëria për në Gjermani, duke zbrazur tregun e vendit dhe duke plotësuar atë europian. “Përgjatë vitit 2020 kanë ikur 6000 profesionistë. 2000 janë punonjës IT pra Teknologjisë së Informacionit dhe 4000 janë nga punonjës nga sektori i Shëndetësisë, mjekë,…