U vëllazëruam me serbët?! Qytetari denòncòn: RTSH transmeton emisione për Beogradin

7 muaj më parë
U vëllazëruam me serbët?! Qytetari denòncòn: RTSH transmeton emisione për Beogradin

Radio televizioni Shqiptar, është një stacion i cili paguhet nga taksat e shqiptarëve e si detyrë kanë të transmetojnë programacion shqip, si dhe me ndarjen e re duhet të kenë programacion për secilin qytet.

Së fundmi një qytetar ka nisur një mesazh në redaksinë e JOQ, ku është shprehur se RTSH po transmeton lajme në gjuhën serbe, e për më tepër në momentin që ai po shikonte televizion për 2 orë me radhë ishte në transmetim një emision për Beogradin.

Jo për të qënë racist, por e vërteta është se në kanalet serbe nuk bëhet fjalë të transmetohen emisione kaq të gjata në kanalin zyrtar të shtetit në gjuhën shqipe, edhe pse atje ka plot shqiptarë, madje edhe më shumë nga ç’ka serb në Shqipëri.

‘Miqësia’ e Ramës me Vuçiq është parë prej disa kohësh. Ata shfaqen në ngjarje ‘të mëdha’ politike të rajonit krah për krah, duke pretenduar se po ndërtojnë një Ballkan të fortë dhe po lënë pas të shkuarën.

Por si mund të harrohet e shkuara, përse vallë kaq budallenj janë gjithë shtetet e tjera të botës që e mbrojnë me fanatizëm historinë e tyre, madje ku të gjejnë t’i mbivendosin vlera asaj historie që kanë. Por jo qeveritarët tanë pretendojn se duke u shitur si të emancipuar do të fitojmë para botës, por e vërteta është se k*nflikti jonë me serbinë nuk do të harrohet kurrë, njëëloj siç ajo nuk lë pas Kosovën, që nuk e njeh si shtet prej vitesh.

Gjithsesi nga ju është i lirë të mendojë si të dojë mbi çështjen e patriotizmit, ndërkohë ne po iu lmë si dëshmi den*ncimin e qytetarin në redaksinë e kolegëve tanë…

Shpeshherë qytetarë të ndryshëm kanë denoncuar transmetimin në serbisht të ekranit për të cilin drejtorit Enkel Jotit i mbushet arka me rreth 16 MLN Lekë çdo vit nga taksat e shqiptarëve.

U vëllazëruam me serbët?! Qytetari denòncòn: RTSH transmeton emisione për Beogradin