V0dhi taksat e shqiptarëve, lirohet nga búrgú ish-drejtori i RTSH Thoma Gëlliçi

7 muaj më parë
V0dhi taksat e shqiptarëve, lirohet nga búrgú ish-drejtori i RTSH Thoma Gëlliçi

Aferat korruptive dhe rastet e vj*dhjes së fondeve publike në Shqipëri, nuk janë më diçka e re për shqiptarët. Habija qëndron se edhe pas kaq vitesh ku pretendojmë se jemi në demokraci dhe ku pretendohet se institucionet dhe ligji zbatohet, njerëzit që gëzojnë pak pozitë vazhdojnë të bëjnë kërdinë pa iu dridhur qerpiku.

Së fundmi JOQ raportin rastin e një tjetër vj*dhjeje që ka ndodhur në Radio Televizionin Shqiptar, i cili mbahet me taksat e qytetarëve.

Bëhet fjalë për ish-drejtorin Thoma Gëllçi, i cili së fundmi u lirua nga b*rgu. SPAKka marrë vendimin për të lënë të lirë Gëllçi pavarësisht se ishte dën*ar me 1 vit e 4 vit b*rg për shpërdorim detyre.

GjKKO ka marrë vendimin për lirimin e Gëllçit, i ciliu dënua me 1 vit e 4 muaj b*rg për shpërdorim detyre.

Avokati i tij Dorian Matllia bëri kërkesë në GJKKO për lirimin e klientit të tij për shkak se i kanë mbaruar afatet e dën/mit, kërkesë kjo e cila u pranua nga organi i drejtësisë. Gëllçi e ka çuar çështjen në Apel, ku kërkon pafajësi.

Rikujtojmë se ai u burgod për abuzimin me tenderin e hapjes së kanalit të ri RTSH Agro me vlerë rreth 100 MLN Lekë me TVSH. Ai së bashku me disa zyrtarë të RTSH-së u a rrestuan në fillim të muajit Tetor të vitit të shkuar pas denonc/mit që bënë kompanitë e skualifikuara në tender.