Vogëlushi i rrëfen për autizmin e tij, Babagjyshi i thotë “Është në rregull të jesh si ti”

6 muaj më parë
Vogëlushi i rrëfen për autizmin e tij, Babagjyshi i thotë “Është në rregull të jesh si ti”

Është e lehtë për dikë që të përvetësojë idenë se të qenit i ndryshëm është i barabartë me të qenit i gabuar, duke e bërë një individ të ndiejë se veçoritë dhe tiparet e tij unike janë në thelb të këqija. Për Landon gjashtëvjeçarin, ky nocion është i njohur. Kohët e fundit, Landon dhe familja e tij bënë një udhëtim në qendrën tregtare që ndodhet në Michigan, për të vizituar njeriun e preferuar bujar, magjik, dhurues dhe të dashur të të gjithëve: Santa Claus!

Ata bënë një foto të lezetshme familjare me Babagjyshin, por Landon nuk donte të ikte. Ai kishte një pyetje të rëndësishme për të. Kështu Landoni vrapoi aty ku ishte ulur burri i madh me mjekër. Ai dukej mjaft nervoz dhe krahët i dridheshin kur filloi të fliste.

Ai bëri një pyetje që i kishte pllakosur mendjen për një kohë të gjatë: a do ta bënte autizmi të futej në listën e keqe? Ai ishte aq i shqetësuar për mospëlqimin e Santas ndaj tij! Babadimri as nuk hezitoi para se të përgjigjej, duke i thënë djaloshit se ai dhe dreri i tij e donin shumë! Ai e siguroi se ishte një djalë i mirë dhe tha fjalët e mahnitshme që Landon i duhej të dëgjonte të gjitha: se ishte në rregull të jesh vetvetja dhe të jesh ai që është me kushtet që ka.

Menjëherë, nervozizmi i Landon-it u duk se u largua prej tij. Nga një distancë e afërt, nëna e tij, Naomi, e shikonte me frikë dhe lumturi. Që kur lindi Landoni, ajo u përpoq ta mësonte vazhdimisht se gjendja e tij neuro-sjellëse nuk e bën atë më të mirë apo më keq se ata që nuk e kanë atë.

Ajo i ka thënë gjithmonë se ai është i veçantë dhe i dashur ashtu siç është. Babadimri po i mësonte Landon të njëjtën gjë dhe i thoshte se ishte një person i mirë, pavarësisht nga çdo gjendje që mund të kishte! Për pesë minutat e ardhshme, Landoni u ul dhe foli me babagjyshin me mjekër.

Ai kishte shumë pyetje të tjera për t’i bërë Babadimrit dhe Babadimri i kushtoi gjithë vëmendjen që kishte! Ai iu përgjigj pyetjeve të Landon-it dhe ata diskutuan interesat e Landon-it. Naomi ishte absolutisht e lumtur duke parë se sa mirë Landoni po i përvetësonte mësimet që i kishte mësuar Santa.

Landon mori një nxitje të tillë besimi nga ajo që i tha Santa, dhe kjo siguri ishte e mahnitshëm për Landon-in e ri. Naomi tani e di se ky Santa është dikush që kryeson listën e të gjithë njerëzve të jashtëzakonshëm që Landon ka mundur të takojë gjatë gjithë rrugëtimit të tij për të kuptuar dhe menaxhuar autizmin e tij.

Dhembshuria dhe butësia që Santa i tregoi Landonit zbuloi se ai me të vërtetë kujdesej për ndjenjat e djalit dhe donte që ai të mësonte ta donte veten. Ai u sigurua që Landoni ta dinte që Santa, zonja Klaus dhe të gjithë drerët e duan, pavarësisht se çfarë. Sa mesazh i bukur për t’i dhënë një fëmije!