“Xhevdet Ferri nuk donte të xhironte filmin, por të shkonte me pushime. Babai na e dha për veshësh”, Pirro Milkani me rrëfim emocional

8 muaj më parë
“Xhevdet Ferri nuk donte të xhironte filmin, por të shkonte me pushime. Babai na e dha për veshësh”, Pirro Milkani me rrëfim emocional

Regjisori i njohur shqiptar Piro Milkani në një lidhje telefonike për Report Tv shprehet se me largimin e Xhevdet Ferrit kemi humbur një aktor të madh që la pas një gamë rolesh.

Ai tregon edhe karrierën e ti në ngritje nga momenti që erdhi nga Durrësi. “Kam edhe unë dhimbjen bashkë me ju dhe artdashësit shqiptar, për arsye se Xhevdeti ka qenë në radhë të parë aktor i filmit.

“Ne e qëmtuam që të ri fare atë djalë, kishte zë shumë të mirë dhe ishte fotozhenik, mjaft i pashëm dhe shumë elegant në çdo veprim që bënte në skenë dhe jashtë saj.

“Ka bërë role mjaft të mira. Ndjej keqardhje, nuk mund të them gjë tjetër. Xhevdeti ishte një djalë i ri që e kishte filluar karrierë në një moshë të re dhe nuk donte të luante në atë film “Besa e Kuqe” se donte te shkonte pushonte në plazh.

“Ne e morëm, babai i tij, i tha ‘ti do të shkosh me ata’. Xhiruam në një vapë të tmerrshme. E kujtoj si aktor dhe drejtor të QKK dhe ishte i shkëlqyer në të dyja rolet e tij.

“Kemi humbur një aktor të talentuar që ka lënë jo vetë film shumë të mirë, por një galeri rolesh. Është humbje, humbje, por përmes filmave do të jetë gjithmonë me ne” thotë ai.